14 Bin Sağlık İşçisi Alımında KPSS Şartı

Sağlık Bakanlığı bünyesine 14 bine yakın kadrolu işçi alımı daha olacak. Peki alımlar nasıl olacak? KPSS şartı hakkında sosyal medyada dolaşan iddia doğru mu?

14 Bin Sağlık İşçisi Alımında KPSS Şartı

Sağlık Bakanlığı yakın zamanda  14 bine yakın kadrolu işçi alımı için ilana çıkacak.

Seçimden önce dönemin Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Sağlık Bakanlığı Müsteşatı Eyüp Gümüş, yaptıkları açıklamada, taşerona kadro verilmesi ve kamuda taşeron statüsünün kaldırılmasının ardından kamuya işçi alımlarının İŞKUR aracılığıyla yapılacağı ve alınacak personellerin kamuda kadrolu olarak istihdam edileceğini söyledi.

Bu açıklamanın ardından iki isim 2018 yılı sonuna kadar Bakanlığa 19 bin yeni sağlık işçisi alımı yapılacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından Sağlık Bakanlığı Eylül ayında ilana çıktı ve 5298 sağlık işçisi alımı için başvuruları aldı. Mezuniyet-yaş ve herhangi bir sınav şartı olmadan yapılan alıma yüz binlerce kişi başvuru yaptı.

Türkiye genelinde yüzlerce hastaneye yapılan 5298 sağlık işçisi alımı için kura çekimi 25 Ekim günü düzenlenecek. Sağlık işçisi alımı kuraları çekildiği anda sonuçlar Kamubulteni.com 'da olacak. Sonuçlar açıklandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

14 BİNE YAKIN YENİ PERSONEL ALINACAK

Sağlık Bakanlığı 'nın 14 bine yakın personel alımı daha yapması bekleniyor. Hastaneler bünyesine şoför, hasta yönlendirme, bilgi işlem gibi kadrolara alım yapılacak. İlan yayımlandığı anda bildirim almak için mobil uygulamamızı indirin.

KPSS ŞARTI KAÇ OLACAK?

Daha önce yapılan açıklamada sağlık işçisinde buy kadrolara KPSS puanı ile alım olacağı ve mülakat yapılacağı bildirildi. Sosyal medyada dolaşan iddialarda alımların 60 KPSS şartı ile yapılacağı bildirildi. Ancak bu bilgi kesin değil. Olabilir de olmayabilir de. Bekleyip göreceğiz. İlan için ise henüz net bir tarih yok. Ama yıl sonuna kadar alım yapılacak dendi.

Peki sizce KPSS puan şartı kaç olmalı? Yorum ve talepler aşağıdaki kısma !!

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |Ankara