O Kadrolara Personel Alımında Artık KPSS Şartı Yok

Kamuya işçi alımında yönetmelik değiştirildi. Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan karar ile işçi alımında önemli değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklik ile artık kamuya işçi alımında lise mezunları arasından KPSS'siz alım olacak.

O Kadrolara Personel Alımında Artık KPSS Şartı Yok

Devlete işçi alımında uygulanacak esaslar yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapıldı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alımında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik 'te yapılan değişiklik yayımlandı. Yayımlanan değişiklik ile kamuya işçi alımında ciddi değişiklikler yapıldığı bildirildi. 

Söz konusu yönetmelik metni şu şekilde;

HANGİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI?

Söz konusu değişiklik ile kamuya, bazı meslek grupları için işçi alımında lise mezuniyeti şartı kaldırıldı ve alım sadece lisans ile ön lisans mezunları arasından yapılacak. Öte yandan lise mezunu işçi alımlarında KPSS şartı istenmeyecek.

Bir diğer değişiklik ile , kamuya lise ve daha alt mezunu adaylar arasından yapılacak temizlik personeli, güvenlik personeli, bakım ile onarım hizmetleri personeli kadrolarına atamalar kura ile yapılacak. 

Yapılan bir diğer değişiklikte ise, kamuya işçi alımlarına KPSS puan sıralamasına göre artık alınacak sayının 4 katı kura çekimine katılacak. Önceki sistemde 3 katı kadar aday alınıyordu.

KPSS'SİZ ALIM İLANLARI YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER