Cunda Adası ile ilgili Karar Resmi Gazete´de

Cunda Adası ''kesin korunacak hassas alan'' ilan edildi. Karar Resmi Gazete´de yayımlandı. Kararla Cunda adası korunurken birçok alan da kamulaştırmaya açıldı.

Cunda Adası ile ilgili Karar Resmi Gazete´de

Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre Balıkesir'in Ayvalık ilçesi sınırları içinde bulunan Cunda Adası ''kesin korunacak hassas alan'' ilan edildi. Trabzon'un Of, Sivas'ın Zara ve Adıyaman'ın Besni ilçelerindeki bazı taşınmazların da acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Trabzon'un Of, Sivas'ın Zara ve Adıyaman'ın Besni ilçelerindeki bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verilirken, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde bulunan Cunda Adası kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Alınan kararla Balıkesir'in Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde bulunan Cunda Adası Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca "Afyonkarahisar İli Çay ve Bolvadin İçme Suyu Arıtma Tesisi Birliği" ile merkezi Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde olmak üzere "Doğal Şehirler Birliği"nin kurulmasına karar verildi.

Ayrıca aynı tarihli Resmi ´de yayımlanan diğer bir kararla Trabzon'un Of, Sivas'ın Zara ve Adıyaman'ın Besni ilçelerindeki bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.