Zonguldak Milletvekili Demirtaş : 1 Milyon Kişi İşini Kaybedebilir

Milyonlarca işçi ve yüz binlerce işletmeyi Mart ayı içerisinde bitmesi beklenen kısa çalışma ödeneği endişesi sarmış durumda. CHP'li Zonguldak Milletvekili , kısa çalışma ödeneğinin uzatılması için teklif sundu.

Zonguldak Milletvekili Demirtaş : 1 Milyon Kişi İşini Kaybedebilir

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ay sona ereceğini açıkladığı kısa çalışma ödeneğinin 2021 sonuna kadar uzatılması talebiyle TBMM'ye yeni teklif sunuldu.

Teklifi veren Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ünal Demirtaş, kısa çalışma ödeneğinin yanı sıra işten çıkarma yasağının da 2021 yılı sonuna kadar sürdürülmesini istedi. Zonguldak Milletvekilinin teklifinde 2 bin 130 liralık işsizlik ödeneği, 1420 liralık kısa çalışma ödeneği ödemelerinin yerine nakit ücret desteğinin asgari ücret seviyesine getirilmesi de yer alıyor.

Teklifinde işverenlerin işten atma yasağını 'ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış' gerekçesiyle kötüye kullanıldığını da belirten Zonguldak Milletvekili, kısa çalışma ödeneğinin uzatılmaması halinde 1 milyona yakın insanın işsiz kalabileceğini vurguladı. 

YENİ İŞ HABERLERİNİ TAKİP ET!  İLKOKUL , LİSE, ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEN İŞ HABERLERİ YAYIMLANDI

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN