AK Parti'den KYK Borçları Açıklaması: Üzen Haber Geldi

KYK borçları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. MHP'li Vekil Esin Kara 'nın verdiği soru önergesine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan cevap geldi.

AK Parti'den KYK Borçları Açıklaması: Üzen Haber Geldi

KYK borç düzenlemesi bekleyenleri üzen haber.

Şimdiye kadar 300 bine yakın öğrenciye KYK borcundan dolayı icra takibi başlatıldı. 5 milyondan fazla  kişinin ise KYK borcu hala duruyor. Üniversiteyi tamamladıktan sonra iş arayan vatandaşlar, iş bulamadığı için KYK kredi borçlarını ödeyemiyor. 

BORÇLAR ÖDENMEYİNCE İCRA TAKİBİ BAŞLATILIYOR

KYK borçlarının ödemesi , okul bittikten 2 yıl sonra başlıyor. 2 yıl sonra adaylar,  isterse KYK borçlarının ödemelerini 1 yıl süre ile isteğe bağlı erteleyebiliyor. Ancak ertelemede faiz işleniyor. Erteleme detayları ve erteleme başvuru sayfası için Tıklayın Kredi borçları 2 ay üst üste ödemeyenlerin borçları ise Vergi Dairelerine devredilir ve borcunu ödemeyenlere bildirim yapılır.

Borçlarını ödememeye devam edenler hakkında icra takibi başlatılıyor. 

SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

MHP Konya Milletvekili ESİN KARA , Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu 'nun yanıtlaması üzerine bir soru önergesi verdi. Verilen soru önergesinde, "2019-2020 eğitim-öğretim yılı içinde KYK aracılığı ile öğrenim kredisi alan öğrencilere ve ödenmeyen KYK borçlarının yapılandırılması önerisine ilişkin" sorular soruldu. 

BAKAN CEVAPLADI

Bakan Kasapoğlu , sorulara şu şekilde cevap verdi:

BORÇLARIN SİLİNMESİ , FAİZLERİN SİLİNMESİ NE OLACAK?

Esin Kara, sorduğu soruda KYK borçları ile ilgili düzenleme olacak mı? sorusunu da sordu. Ancak Bakan Kasapoğlu verdiği cevapta düzenlemeye değinmedi.

Düzenleme konusunda bir açıklama olmaması, kısa vadede bir çalışma olmadığını gösteriyor. 

KYK borçları anketi için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA