24. Dönem POMEM 3 Bin Polis Alımı İlan Tarihi Ne Zaman?

Polis Akademisi Başkanlığı 24. dönem POMEM sınav duyurusu geldi. Peki 3 bin yeni polis alımı ilanı ne zaman gelecek? Başvurular ne zaman başlayacak? İşte detaylar.

24. Dönem POMEM 3 Bin Polis Alımı İlan Tarihi Ne Zaman?

24. dönem POMEM 3 bin polis alımı tarihi.

Polis Akademisi Başkanlığı 24. dönem POMEM kapsamında lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından 3 bin kadın polis alımı yapacak. 2500 'ü lisans , 500 ön lisans mezunu olan adaylar arasından yapılacak polis alımında başvuru tarihi merak ediliyor. 

Biz de Kamubulteni.com olarak bu haberimizde 24. dönem POMEM polis alımı tarihi hakkında değerlendirmede bulunduk.

POLİS AKADEMİSİ 2500 ALIM YAPILACAK DEDİ

Polis Akademisi , yayımladığı ilk duyuruda 2500 lisans mezunu kadın polis alınacağını söylemişti. Duyuru şu şekildeydi:

"İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Makamının talimatlarıyla, Polis Merkezi Amirliklerine müracaat için gelen vatandaşlarımızla en üst düzeyde iletişim kurulması ile taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde alınması amacıyla vatandaşların güler yüzle, güven verici ve beklentilere odaklanan bir şekilde karşılanarak hem Polis Merkezi Amirliklerindeki, hem de Polis Merkezleri Amirlikleri dışındaki iş ve işlemlerle ilgili bilgilendirme ve yönlendirmenin yapılabilmesi için 81 il 700 Polis Merkezi Amirliğinde “Polis Merkezi Amirliği Etik Davranış İlkeleri” doğrultusunda “Güven Masası”  uygulaması hayata geçirilmiştir. 

Bu kapsamda, başta Polis Merkezi Amirliklerimizde olmak üzere, benzer kapsamdaki diğer birimlerimizin iş ve işlemlerine katkı sağlamak amacıyla lisans mezunu 2.500 kadın Polis Memuru adayı alınacaktır. Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin esaslar Polis Akademisi Başkanlığı internet sitesinden ilan edilecektir."

500 DAHA EKLENDİ

Bu duyuruda ön lisans mezunu polis alımına yer verilmemişti. Ön lisans mezunlarının yoğun talepleri sonrası Bakan Soylu , sayıyı 3 bine çıkardı ve 500 ön lisans mezunu polis alımı da yapılacağını söyledi. 

İLAN NE ZAMAN GELECEK?

2. dönem bekçi alımı duyurusu 4 Mart günü gelmiş , bu duyurunun ardındna başvurular 16 Mart günü alınmaya başlamıştı. Sınav duyurusundan 12 gün sonra ilan gelmişti. 

24. dönem POMEM sınav duyurusu 25 Mart günü yayımlandı. Bekçi alımı gibi polis alımında da sınav duyurusundan sonraki ikinci hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Bu şekilde bakacak olursak , 24. dönem POMEM başvuru kılavuzunun önümüzdeki hafta içinde yayımlanması ve başvuruların alınması bekleniyor.

Tabi bu sadece bir tahmindir. Bekleyip göreceğiz..

25. DÖNEM POMEM DUYURUSU

Süleyman Soylu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada 25. dönem POMEM kapsamında 10 bin polis daha alınacağını söyledi. Bu ilan ise 24. dönem POMEM aşamalarının sona ermesinden sonra gelecek.

DUYURU GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN