Şubat'ta En Az 40 Bin, 2019'da 100 Bin Atama

Şubat atamalarıyla ilgili duyuru yaklaşırken, öğretmenlerin en az 40 bin atama çağrısı da günden güne artıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen atamalarıyla ilgili resmi duyurunun kısa süre içerisinde yapılacağını söylemiş, fakat atama sayısı konusunda net bilgi vermemişti. Türkiye Kamu-Sen ise 2019'da en az 100 bin öğretmen ataması beklentisi içerisinde olduklarını, Şubat ayında ise 40 bin atama beklediklerini açıkladı.

Şubat'ta En Az 40 Bin, 2019'da 100 Bin Atama

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen, 2019 yılı içerisinde 100 bin öğretmen ataması talep ediyor.  Türk Eğitim-Sen üyeleri, 2019'da 100 bin öğretmen ataması talep ediyor. Atatürk Kültür Merkezi önünde bir araya gelen sendika üyeleri, öğretmen atamalarıyla ilgili pankart açarken, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, burada yaptığı açıklamada, yurt genelinde 200 bin öğretmen açığı olduğunu Şubat'ta en az 40 bin olmak üzere 2019 yılı içerisinde 100 bin öğretmen ataması talep ettiklerini söyledi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "En güzel binaları yapsanız da en iyi teknolojileri koysanız da sınıfta öğretmen yoksa eğitime yapılan yatırım beyhude demektir.40 bini şubatta olmak üzere 100 bin öğretmen ataması talep ediyoruz." dedi.

Kamudan haberler,  gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri, atama duyuruları ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

KAMU BÜLTENİNİ ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.