Bakan Özer’den tüm öğretmen, öğrenci ve velileri ilgilendiren kritik açıklama!

TRT habere verdiği özel röportajda Bakan Özer’den tüm öğretmen, öğrenci ve velileri ilgilendiren kritik açıklamalar geldi.

Bakan Özer’den tüm öğretmen, öğrenci ve velileri ilgilendiren kritik açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TRT Haber’e verdiği röportajda tüm okulların açılmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, köy okullarına ve anaokullarına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, tarım liseleri ve AR-GE çalışmaları konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Özer, tüm okulların açılmasıyla ilgili tarih vererek, önemli uyarılar yaptı. Ayrıca, köy okullarına ve anaokullarına yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“2022 yılında tüm köy okullarını hayata geçirme hedefimizi aştık. Her köy okulunun içerisine halk eğitim merkezi koyduk. Şu an itibarıyla 3 bin 155 köy okulunu hayata geçirdik” diyen Bakan Özer, tarım liseleri ve AR-GE çalışmaları konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Özer, bu çalışmaların ülke ekonomisine ve teknolojiye katkı sağlayacağını belirtti. Anaokulları konusunda ise “Anaokullarımızın çocuklarımızın geleceği açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle anaokullarımızın sayısını artırmak istiyoruz ve bu yönde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Özer, eğitimde dijitalleşme sürecinin hızlandığını da belirterek, “Dijitalleşme sürecinde artık belirli bir hız kazandık. Öğretmenlerimizin dijitalleşmeyi daha iyi bir şekilde kullanması için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Bakan Özer, son olarak, öğrencilerin eğitim hayatlarında başarılı olmaları için ailelere de büyük görev düştüğünü vurgulayarak, “Ailelerimiz öğrencilerimizin öğrenim hayatındaki başarıları için destek olmalı ve onları yüksek öğrenim düzeyine kadar takip etmeliler” ifadelerini kullandı.