10 Bin'in Üzerinde Personel Alınacak! Zabıt Katibi Alımı, İnfaz Koruma Memuru, Mübaşir Alımları için Bekleyiş Sürüyor

Adalet Bakanlığı'nın yeni personel alımları konusunda adayların beklentileri sürüyor. Bakanlığın 2019 yılı personel alımları için ne zaman ilana çıkacağı henüz netleşmemişken, geçmiş dönemlerde yapılan duyuruların benzer tarihlerde çıkması bu yıl da Zabıt katibi ve mübaşir alımları için Mayıs ayı gibi ilana çıkılacağı iddialarını beraberinde getiriyor.

10 Bin'in Üzerinde Personel Alınacak! Zabıt Katibi Alımı, İnfaz Koruma Memuru, Mübaşir Alımları için Bekleyiş Sürüyor

Adalet Bakanlığı'na En Az Lise Mezunlarından 10 Bin'in Üzerinde Yeni Personel Alınacak! Zabıt Katibi Alımı, İnfaz Koruma Memuru, Mübaşir Alımları için Bekleyiş Sürüyor

Adalet Bakanlığı'nın yeni personel alımları konusunda adayların beklentileri sürüyor. Bakanlığın 2019 yılı personel alımları için ne zaman ilana çıkacağı henüz netleşmemişken, geçmiş dönemlerde yapılan duyuruların benzer tarihlerde çıkması bu yıl da Zabıt katibi ve mübaşir alımları için Mayıs ayı gibi ilana çıkılacağı iddialarını beraberinde getiriyor. Adalet Bakanlığı 2018 zabıt katibi, mübaşir ve şoför alımları için 21 Mayıs'ta başvuruları taoplamaya başlamıştı. Son alımda 4771 sözleşmeli zabıt kâtibi, 527 sözleşmeli mübaşir, 27 sözleşmeli şoför kontenjanı ayrılmıştı.

YENİ DUYURULARI KAÇIRMAMAK, İLKOKUL, LİSE, ÖNLİSANS VE LİSANS İŞ HABERLERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA.

CTE 10 BİN PERSONEL ALIMI YAPMAYI PLANLIYOR

Yeni cezaevlerinin açılmasıyla birlikte Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne de 2019 yılında 10 bin personel alımı planlanıyor. Bakanlığın personel alımıyla ilgili en dikkat çeken açıklama geçtiğimiz günlerde CTE Genel Müdürü'nden gelmişti, CTE Genel Müdürü Yılmaz, 'Yaklaşık 61 bin civarında personelle hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Şu anda da alım aşamasında 7.500 kişilik bir dilimimiz var. Onunla beraber toplamda -aşağı yukarı- 68-69 bin civarında bir çalışanımız olacak. Bunlar da işte bir kısmı yönetici, uzman, destek personeli gibi birimlerden oluşuyor. Tabii, bizim uzman personel de psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı gibi, öğretmen gibi unvanlardan oluşuyor. 2019 yılı içerisinde de 10 bine yakın yeni bir personel alımı yapmayı planlamaktayız.' demişti. Adalet Bakanlığı'nın 2019 yılı personel alımlarına dair yeni gelişmeler yaşandıkça siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşacağız. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA