TBMM'de 3600 Ek Gösterge İle İlgili Önemli Açıklama

CHP Miletvekili Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu 'nda kamu personellerine vaad edilen ancak hayata henüz geçirilmeyen 3600 ek gösterge meselesini dile getirdi ve önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM'de 3600 Ek Gösterge İle İlgili Önemli Açıklama

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, TBMM'de 3600 ek gösterge ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

13 Kasım 2018 tarihli TBMM oturumunda söz alan Burcu Köksal, açıklamasında AK Parti 'nin seçim beyannamesinde yer alan ancak hayata geçmeyen projelere değindi. 

Genel Kurulu selamlayarak açıklamasına başlayan Köksal, "AKP seçim beyannamesinde polise, öğretmene, hemşireye, din görevlisine ve diğer idarecilere ek göstergelerinin 3600’e çıkarılacağını vadetti. Vadetti etmesine de bu vaat de tıpkı emeklilikte yaşa takılanlarda olduğu gibi, seçim zamanı dağıtılan broşürlerde kaldı. 3600 ek gösterge seçim meydanlarında atanamayan öğretmenlere, sağlıkçılara verilen sözler gibi havada kaldı. 3600 ek gösterge “Taşerona kadro veriyorum.” deyip KİT’lerde kadro dışı kalan taşeron gibi açıkta kaldı. Şeker fabrikaları satılırken “Beş yıl tam kapasite çalışacak.” deyip daha bir yılını doldurmadan pancar üreticisinin elinde kalan şeker pancarı gibi, memurun da 3600 ek gösterge hayalinde kaldı. 1,5 milyon öğretmen, polis, kamu avukatları, orman muhafaza memurları, hemşire, din görevlisi, idareci ve emekliler 3600 ek gösterge bekliyor çünkü 3600 ek göstergeyle emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları artacak." ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ YAKLAŞIYOR

Öğretmenler gününün yaklaştığını söyleyen Köksal, AK Parti'ye sert sözlerle yüklenmeye devam etti. Köksal "Bakın, şimdi, 24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşıyor. Çıkarsınız meydanlara süslü laflarla “Öğretmenim, canım benim, seni ben pek çok severim.” gibi methiyeler düzersiniz, sevgi sözcükleriyle seslenirsiniz ama kuru kuru methiye dizmek yetmiyor. Kimse yemiyor bu lafları, kusura bakmayın. Öğretmenler kıt kanaat geçiniyor; icralık olan mı ararsın, kredi borcu olan mı. Öğretmen maaşları hesaplanırken “Nasıl yapalım?” diye sorduklarında “Vekil maaşlarına denk olsun.” diyen bir Başöğretmen Atatürk’ün Türkiyesi’nden öğretmenine 3600 ek göstergeyi çok gören AKP Türkiyesi’ne geldik, nereden nereye? Polisler, görev başında mesai gözetmeksizin çalışırlar, yeri gelir şehit olurlar yeri gelir gazi olurlar ancak siz Polis Haftası’nda “Kahraman polisim." diye sırtını sıvazlamakla yetinirsiniz. İş kahraman polise 3600 ek göstergeyi vermeye gelince vaatten öteye geçmezsiniz. Keza, kamu avukatları, orman muhafaza memurları, hemşireler, din görevlileri ve idareciler için de durum pek farklı değil, siz sadece oy avcılığı yaparsınız. (CHP sıralarından “Bravo” sesleri, alkışlar) Polise, hemşireye, öğretmene, din görevlisine, kısacası memurlara ne kadar değer verdiğiniz ortada. 10 kere vaat ettiğiniz 3600 ek göstergeyi 100 Günlük Eylem Planı’nıza dahi almadınız. Millet kıraathanesinde bedava çay ve kek servisi kadar önemi yok sizin için 3600 ek göstergenin. Ekonomik kriz bahanesine filan sığınmayın, 4 milyon Suriyeliye 35 milyar dolarlık kaynak ayıran bir iktidar kendi yurttaşlarına gelince “Para yok." derse yalan söylemiş olur. Siz en iyisi özelleştirmeyle elde ettiğiniz 61 milyar doları nereye harcadığınızı bir anlatın. Sadece Katar’a satılan malın mülkün değeri 19 milyar dolar ya da 2017 Sayıştay raporuna yansıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki toplam 753 milyon liralık usulsüzlüğü açıklayın ya da AKP’li 20 büyükşehir belediyesindeki 12 milyar 599 milyon 974 bin liralık bütçe açığının hesabını verin. Cumhurbaşkanının maaşına gelince yüzde 26 zam verip sağlık harcaması için Cumhurbaşkanına 3 milyon liralık bütçe ayırırken 1,5 milyon yurttaşımızın binbir umutla beklediği 3600 ek göstergeyi vermeye yanaşmıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİMLER YAKLAŞIYOR

Köksal açıklamasının sonunda ise polislere seslendi ve şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi, buradan sesleniyorum: Polis kardeşim, yerel seçimler yaklaşıyor. Sizleri ziyaret edip AKP’li belediye başkanlarına oy isteyecekler. Sevgili öğretmenim, sayın hocam; seni yandaş sendikalara, sarı sendikalara çağırıp makamlarını korumak için AKP’li belediye başkanlarına oy isteyecekler. Hemşire arkadaşım, hastanede sizi konferans salonuna toplayıp AKP’li belediye başkanına oy isteyecekler. İşte o zaman benim bu konuşmalarımı hatırlayın, işte o zaman sana 3600 ek göstergeyi çok görüp Suriyeliye milyar dolarlar veren AKP’yi hatırlayın. Memur kardeşim, sen çocuğunu okutmak için dişinden tırnağından artırırken bunların belediyeleri fersah fersah yolsuzluk yapıyordu, bunları hatırlayın. "

Kamubulteni.com  | Ankara