Sözleşmelilere Kadro ve Memur-Emekli Maaş Düzenlemesi Cumhurbaşkanlığı'nda

Cumhurbaşkanlığı 'nda kritik bir görüşme yapıldı. Yapılan görüşmede sözleşmeli personellere kadro , memur ve memur emeklisi maaşları düzenlemesi ve memurların talepleri yer aldı.

Sözleşmelilere Kadro ve Memur-Emekli Maaş Düzenlemesi Cumhurbaşkanlığı'nda

Sözleşmeli personelere kadro ve memur ile memur emeklisi maaşları için kritik görüşme.

Memur Sen , tam kadro Cumhurbaşkanlığı 'na gitti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yaptı. Yapılan görüşmede , Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Yasası’nın değiştirilmesini isteyen Memur-Sen, taleplerini Cumhurbaşkanı 'na sundu.

Memur Sen 'in tam kadro halinde hazır bulunduğu toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da katılım gösterdi. Memur Sen, temelde iki talebinin içerdiği raporunu Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a iletti. 

Edinilen bilgilere göre memur sen , 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Yasası’nda değişiklik yapılması, sözleşmelilere kadro verilmesini istedi. Öte yandan Memur Sen , sözleşmeli personel alımının son bulmasını da talep etti. 

Diğer talep ise memur ile memur emeklilerinin özlük hakları ile maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşmede yasasında değişiklik istedi. 

Cumhuriyet Gazetesi 'nden Mustafa Çakır bugün kaleme aldığı yazısında görüşmenin detaylarını aktardı.  Edinilen bilgilere göre Memur-Sen, toplu sözleşme görüşmelerinin “mali ve sosyal haklar” ile sınırlandırılmasına karşı çıkıyor. TİS kapsamının genişletilmesini isteyen Memur Sen , bu talebi de ileti. 

Öte yandan Memur Sen, toplu sözleşme masasında sadece yetkili konfederasyon ve yetkili sendikaların olmasını istiyor. Bu talep kabul görürse Türkiye Kamu Sen ve  KESK sendikaları toplu sözleşmeye katılamayacak. Masada sadece Memur Sen olacak. 

Memur Sen, memurlara grev hakkı tanınmasını da talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Memur-Sen ’in kamu personel sistemi ve kamu görevlilerine dair teklif ve taleplerini kayda değer gördüklerini söyledi.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Kadın-erkek memurlar bu sayfada >> TIKLA KATIL