Öğretmenlik mesleğini icra etmeden tam 20 yıl boyunca düzenli bir şekilde maaş alan bir öğretmen!

20 yıl boyunca işe gitmeden maaş alan öğretmenin dikkat çeken hikayesi! İtalya'da uzun süreli görev süresi boyunca sadece 4 yıl çalışan öğretmenin sorumsuzluğu protestolara yol açtı. Mahkeme kararıyla işten çıkarıldı.

Öğretmenlik mesleğini icra etmeden tam 20 yıl boyunca düzenli bir şekilde maaş alan bir öğretmen!

İtalya'da, maaşını sadece 4 yıl çalışarak almış olan bir öğretmenin hikayesi hala gündemde. Venedik kenti yakınlarında yaşayan 56 yaşındaki öğretmen Cinzio Paolina De Lio, 24 yılda sadece 4 yıl boyunca işe gitmiş ve dikkat çekici bir "çalışmama azmi" sergilemiştir.

İzinden İzine Maaş Alma

De Lio, 20 yıllık çalışma hayatının büyük bir kısmını, hastalık izni, tatiller ve konferanslara katılma bahaneleriyle geçirmiştir. İtalya basını tarafından "ülkenin en kötü çalışanı" olarak nitelendirilen öğretmen, neredeyse hiç çalışmadan yıllarca maaş almıştır.

ogretmen.webp

İş Arkadaşlarının Tepkisi

Edebiyat ve felsefe öğretmeni olan De Lio, Venedik yakınlarındaki bir ortaokulda görev yapmaktadır. Ancak mesai saatlerinde pek görünmemesi ve plaja gitmesi diğer öğretmenlerin tepkisini çekmiştir. Öğretmenler, De Lio'nun işe hiç gelmemesini protesto etmek amacıyla iş bırakarak tepkilerini göstermişlerdir.

İlgisizlik ve Sorumsuzluk

De Lio'nun derslere katıldığı zamanlarda genellikle hiçbir şey yapmadığı, telefonuyla meşgul olduğu, hatta ders kitabı bile bulunmadığı ve notları rastgele verdiği kaydedilmiştir.

Mahkeme Kararı

Öğretmenlerin tepkileri sonucunda De Lio, çalışmadan para kazandığı günlerine son vermek zorunda kalmış ve 22 Haziran'da işten çıkarılmıştır. İtalya mahkemesi, yapılan şikayetleri değerlendirmiş ve De Lio'nun kesinlikle öğretmenlik için uygun olmadığına karar vermiştir.