Memurların Toplu Sözleşme Zammı İçin Yeni Açıklama

Memurların 2020 ve 2021 maaş zamları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Memur Sen Genel Başkanı yaptığı açıklamada kamu işverenine çağrıda bulundu.

Memurların Toplu Sözleşme Zammı İçin Yeni Açıklama

Memurların maaş zammı için yeni açıklama.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın , hükümetin zam teklifi ile ilgili bir açıklama yaptı. Önceki gün gelen düşük zam teklifinin ardından bugün  Genel Merkez ve 81 İl Temsilciliğimizle Kamu İşverinince Sunulan "Malul Teklif" için tepkilerini yinelediklerini ifade eden Ali Yalçın, , bu teklifin kendi tekliflerinden 22 gün sonra bu teklifin geldiğini  ve gecikmeyi unutturacak kadar vahim bir içeriğe ve eksikliklere sahip bir teklif olduğunu ifade etti.

TEKLİF GECİKTİDEN ÇOK..

Yalçın yaptığı açıklamada, "Kamu İşvereninin teklifi; "teklif gecikti" siteminin ve tepkisinin ötesinde "teklif geçiştirildi","masa önemsizleştirildi" ve "alın terimiz değersizleştirildi" tespitlerini ifade etmeyi ve buna dayalı tepkileri hayata geçirmeyi hem gerekli hem de haklı hale getirmiştir." dedi. 

HİÇ KİMSENİN AKLINA YATMAZ

Hükümetin zam teklifi ile ilgili konuşan Yalçın, "Hükümetin masaya sunduğu ilk teklif; "Güçlü Türkiye imkansız", "Büyük Türkiye anlamsız" ve "Yeni Türkiye gereksiz" Fikrinde debelenenler dışında hiç kimsenin aklına yatamaz." dedi.

KAMU İŞVERENİ..

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Emek kesimi için toplu pazarlık masasının anlamı; evdeki bulguru kaybetme kaygısı olmaksızın Dimyata pirince gitmektir. Kamu İşvereni, hem Dimyata pirince gitmemize engel olmak hem de evdeki bulgurun değerini azaltmak gayretinde.

Kamu İşvereninin teklifi, Yeni Türkiye'yi görme, Büyük Türkiye'yi yansıtma, Güçlü Türkiye'yi yaşatma noktasında maluldür. Biz bu teklife vaat ettiği standart düşük, ürettiği skandal büyük yorumunu yapıyoruz."

YENİ BİR TEKLİF BEKLİYORUZ...

Kamu işverenlerinden yeni bir teklif beklediklerini söyleyen Yalçın sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Kamu İşveren Heyeti'nin sunduğu teklifin tamamlanmaya, ilavelerle zenginleştirilmeye ihtiyacı var. Yeni bir teklif ve yeni bir eşik bekliyoruz. Türkiye'ye inanıyor ve Türkiye'nin gücüne itibar ediyoruz.

Memur-Sen'in 81 ilde bulunan teşkilatlarıyla birlikte toplu sözleşme süreci, yeterli teklif ve olumlu sonuçla bitsin temennisindeyiz.

Bizleri memnun edecek her konuda destek, üzecek ve gerecek her konuda tepki vermeye hazır olduğunumuzun da bilinmesini istiyoruz."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA