KPSS A Grubu Memur Alımındaki 35 Yaş Ayıbı

KPSS A grubu memur adayları , 35 yaş haddinin 45 'e yükseltilmesini istiyor. Biz de Kamubulteni.com olarak adayların sesini duyurmak için bu haberimizi yazdık.

KPSS A Grubu Memur Alımındaki 35 Yaş Ayıbı

KPSS A grubu memur alımlarındaki yaş engeli.

On binlerce aday , memur olmak için KPSS A Grubu sınavlarına katılmaktadır. Kaymakamlık, Hakim, Savcılık gibi kadrolara atanabilmek için A grubu sınavına giren adaylar , yıllarca paralel devlet yapılanması FETÖ yüzünden mağdur oldu.

SON ÖRNEK : KAYMAKAMLIK SINAVINDA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı , geçtiğimiz 13 Eylül Cuma günü bir operasyon için düğmeye bastı. Operasyon kapsamında polis ekipleri , 45 şehirde belirledikleri adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi ve hakkında yakalama kararı verilen 165 kişiyi gözaltına almaya başladı. 

Hakkında gözaltı kararı verilenlere, 2012 yılında yapılan kaymakamlık sınavında usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle operasyon düzenlendiği belirtildi. 

Bu , 2010 KPSS 'si ve daha birçok örnekle A Grubu memur adayları başta olmak üzere tüm memur adayları mağdur edildi. 

Operasyonların yapılması , usulsüzlük yapanların cezalarını alması vicdanları bir nebze rahatlatsa da , bu usulsüzlükler yüzünden atanamayanların hala işsiz olması , mesleğini yapamıyor olması hala bir kanayan yaradır.  35 yaş artık bir sorun değil ayıptır. 

YAŞ HADDİ

FETÖ 'nün yıllarca yaptığı bu suulsüzlükler, soru çalmalar, mülakatlardaki torpiller nedeniyle atanamayan on binlerce kişi şimdi de 35 yaş şartına takılmaktadır. Kanayan yara haline gelen 35 yaş haddi hakkında bir düzenleme yapılması artık bir mecburiyet haline gelmiştir. 

A grubu memur alımında 35 yaş haddine takılan adaylar , mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.