3600 Ek Gösterge ile Maaş ve İkramiye Artış Miktarları (Son Durum Nedir?)

AK Parti 'nin seçim vaadlerinden olan ve seçim beyannamesinde de yer alan 3600 ek gösterge açıklamasının ardından seçimler yapıldı ve AK Parti 'nin içinde olduğu Cumhur İttifakı kazandı. Bunun ardından milyonlarca memurun gözü ek gösterge artışına döndü.  Peki ek gösterge artınca ne olacak?

3600 Ek Gösterge ile Maaş ve İkramiye Artış Miktarları (Son Durum Nedir?)

Kamu personellerine ek gösterge artışı için geri sayım devam ediyor.

Önceki gün polislere ek gösterge ile ilgili konuşan Bakan Soylu, "Polislerle ilgili biz 3600 konusunda söz verdik, bunu en kısa zamanda yerine getireceğiz. Bu bir sözdür. Bu sözün arkasındayız." dedi

KİMLER FAYDALANIYOR

3600 ek gösterge için çalışmalar Çalışma Bakanlığı koordinesinde devam ettiriliyor.  Bakanlık tarafından hazırlanan taslakta  polis, hemşire, din görevlisisine yer verildi. Bunların yanı sıra kamuda idareci olarak çalışmakta olanlar da eklendi.  Buna göre şube müdürleri, daire başkanları, il müdürleri, bölge müdürleri, üniversite genel sekreterleri, üniversite genel sekreter yardımcıları da bu düzenlemeden faydalanacak. Öte yandan belediyeler ile belediyelere bağlı şirketlerdeki idareciler de faydakalacak.

Ek gösterge artışından emekliler de faydalanacak.

EK GÖSTERGE ARTINCA NE OLACAK?

Yukarıda sayılan memurların ek göstergeleri artında memurların mevcut maaşları, emekli ikramiyeleri ve emekli maaşları artacak. Ek göstergesi yüksek olanlar , diğer memurlara göre daha fazla maaş, emekli maaşı ve emeki ikramiyesi alıyor. Yeni düzenleme ile milyonlarca memurun maaş, emekli maaşı ve ikramiyesi ciddi miktarda artacak.

POLİSLERDE NE KADAR ARTIŞ OLACAK?
 

Polislerde emekli maaşı ortalama olarak 530 lira ikramiye ise 17 bin 100 lira civarında artacak.

Tablo şu şekilde;


 

ÖĞRETMENLERDE ARTIŞ NE KADAR OLACAK?

Ek gösterge artışı ile öğretmenlerin emekli maaşları 500, ikramiyeleri de 13 bin TL artacak. Ek göstergesi 2200 olan ve düzenleme ile 3600 olacak personellerin ikramiyeleri 20 bin civarında artacak.

Bakan Selçuk, 3600 ek göstergeyle ilgili 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde  müjde geleceğini söyledi.

HEMŞİRE ve DİN GÖREVLİSİ
 

Hemşirelerin emekli aylığı 601, din görevlilerinin 533 TL artacak.

EK GÖSTERGE NEDİR?
 

Ek gösterge memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli yeri olan unsurlardan bir tanesidir. Memurların maaşları ve emeklilikleri ek göstergeye göre yapılır.

EK GÖSTERGE HABERLERİNDNE BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara