İŞKUR Duyurdu: Toyota'ya 800 Bin İşçi Alımı Yapılacak-İşte Toyota İş İlanları Başvuru Şartları ve Şekli

Toyota bünyesine işçi alımı yapılacağı açıklandı. İŞKUR aracılığıyla yapılacak 800 işçi alımında başvuru şartları , başvuru bilgileri , alınacak personellerin yapacağı işler ve detaylar kamubulteni.com 'da. İşte Toyota iş ilanları başvuru detayları .

İŞKUR Duyurdu: Toyota'ya 800 Bin İşçi Alımı Yapılacak-İşte Toyota İş İlanları Başvuru Şartları ve Şekli

Toyota 800 işçi alacak.

Korona nedeniyle son dönemlerde üretimi azalan Toyota, ihracat ile üretimi arttırmak için yeni personel alımı yapacağını duyurdu.

Söz konusu personel alımı ile ilgili Sakarya Valiliği tarafından açıklama yapıldı ve İŞKUR aracılığıyla işçi alımı yapılması için protokol imzalandığına yer verildi. 

ALINACAK PERSONELLER NE İŞ YAPACAK?

Edinilen bilgilere göre alınacak işçilerin kaynak, montaj işçiliği ve boya işçiliği gibi mesleklerde istihdam edileceğine yer verildi. 

EĞİTİM VERİLECEK

İŞKUR 'da açılacak ilanlara başvuru yapacak adaylar , önce kursa alınacak. İşbaşında kurs alacak vatandaşlar , kurs sürecini bitirdikten sonra Toyota bünyesinde işe başlayacak. 

800 İŞÇİ 3 AYDA ALINACAK

Edinilen bilgilere göre 3 aylık süreç içinde toplamda 800 işçi alımı yapılacağı bildirildi. 6 aylık kurs süresince işçilerin maaşları İŞKUR tarafındna ödenecek. Kurs sonrası ise adaylar hem iş hem meslek sahibi olacak. 

İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya da , işçi alımına dair şu ifadeleri kullandı:

"İŞKUR, koronavirüs salgının görülmesi ile birlikte istihdamın Kısa Çalışma Ödeneği ile korunması için olağanüstü bir gayret göstererek, işveren başvurularının tamamı kabul edilmiş ve ödemelerin zamanında çalışanlara yetiştirilmesi sağlanmıştır. Özellikle 15 Mayıs 2020 tarihinden sonrasında işverenlerimizin Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının çok azaldığını, bunun yanında kısa çalışması devam eden işverenlerimizin de bu tarihten sonra üretime ve işe başlama gerekçesiyle Kısa Çalışma Ödeneklerinin iptallerini talep ettiklerini memnuniyetle gözlemlemekteyiz. Dolayısıyla kısa çalışmaya ilişkin gelen iptal taleplerinden, 1 Haziran 2020 tarihinden sonraki normalleşme süreciyle bunun daha fazla artacağı anlaşılmaktadır."

BAŞVURU ŞARTLARI

Konu ile ilgili yayımlanan duyuruda adayların en az lise mezunu olması, Sakarya 'da ikamet etmeleri ve askerliğini tamamlamış ya da tecilii olması gerektiği bildirildi. Erkek adaylar arasından yapılacak alıma başvuru yapacakların Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ'ye veya İŞKUR İl Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekmektedir.

İŞ İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA