DSİ Kura Sonuçları ve İsim Listesi Sorgulama!

DSİ işçi alımı için heyecanlı bekleyiş sona erdi! 819 işçi adayı kura çekimiyle belirlenecek. Sonuçlar dsi.gov.tr'de yayınlanıp 60 başarı puanı üzerinden değerlendirilecek.

DSİ Kura Sonuçları ve İsim Listesi Sorgulama!

Binlerce başvurunun yapıldığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nde çalışma fırsatı bekleyen adaylar için heyecanlı bir gün geldi. DSİ işçi alımı için kura çekimi 1 Haziran'da gerçekleştirilecek. Adaylar, DSİ işçi alımı kura çekimini canlı olarak izlemek istiyor ve sonuçları dsi.gov.tr üzerinden paylaşılacak. 16 Mayıs 2023 tarihinde sona eren başvuruların ardından, DSİ bünyesine 819 işçi alınacak.

Devlet Su İşleri (DSİ), 819 işçi alımı başvurularının tamamlanmasının ardından, yazılı, sözlü ve uygulamalı sınavlara katılacak adayların belirlenmesi için kura çekimi yapacak. DSİ işçi alımı kura çekimi, 1 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

Sınavlara katılacak adaylar, ilan edilen kadro sayısının 4 katı kadar asil aday ve aynı sayıda yedek aday olarak belirlenecek. Bu şekilde adaylar, sınav sürecine katılma fırsatı elde edecekler.

DSİ Kura Çekimi Canlı İzlenecek mi? DSİ kura çekiminin canlı olarak izlenip izlenemeyeceği henüz netlik kazanmamıştır. Ancak kura çekiminin DSİ'nin resmi internet sitesi olan dsi.gov.tr üzerinden takip edilebileceği belirtilmektedir.

Sınav Hakkında Yapılacak olan sınavlar, 100 üzerinden değerlendirilecektir. Başarı puanı olarak 60 puan belirlenmiştir ve 60 puanın altında kalan adaylar dikkate alınmayacaktır.

Sınavı asil olarak kazanan adayların atamaları, arşiv araştırması yapıldıktan sonra gerçekleştirilecektir.