Adalet Bakanlığı Personel Adayları CTE ve Diğer Memur Alımı İlanları için Düzenleme Bekliyor

Adalet Bakanlığı'nın 2019 yılı CTE personel alımları ve diğer alımlarıyla ilgili duyurular beklenirken , adaylar daha önce karşılaştıkları uzun başvuru sıralarının yerine internet üzerinden başvuru yapabilmelerine yönelik yeni bir düzenleme bekliyor. Bilindiği gibi neredeyse tüm bakanlıklar kamu personeli alımlarında özel durumlar haricinde internet sayfası üzerinden başvuru yapabilmenin önünü açmış durumda.

Adalet Bakanlığı Personel Adayları CTE ve Diğer Memur Alımı İlanları için Düzenleme Bekliyor

Adalet Bakanlığı Personel Adayları CTE ve Diğer Memur Alımı İlanları için Düzenleme Bekliyor

Adalet Bakanlığı'nın 2019 yılı CTE personel alımları ve diğer alımlarıyla ilgili duyurular beklenirken , adaylar daha önce karşılaştıkları uzun başvuru sıralarının yerine internet üzerinden başvuru yapabilmelerine yönelik yeni bir düzenleme bekliyor. Bilindiği gibi neredeyse tüm bakanlıklar kamu personeli alımlarında özel durumlar haricinde internet sayfası üzerinden başvuru yapabilmenin önünü açmış durumda. Fakat Adalet Bakanlığı'nın personel alımlarında başvurular yıllardır şahsen yapılıyor. Zabıt katibi, mübaşir gibi unvanlarda başvuru yapmak isteyen adaylar yüzlerce kişilik sıralara giriyor, adliyelerde yoğun kalabalıklara neden oluyor. Sağlık sorunları olan adaylar burada fenalaşabiliyor. Adalet Bakanlığı, bundan sonraki alımlarda internet sayfası üzerinden personel alımı başvurularını kabul etmesi halinde bu mağduriyetlerin önüne geçebilir.  Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımlarında adaylar kolaylıkla internet sitesi üzerinden başvurularını yapıp , başvurularının kabulü halinde diğer süreçlere dahil olabiliyor, fakat Adalet Bakanlığı bir personel alım ilanı yayımladığı anda adaylar, çalışıyorlarsa hali hazırdaki iş yerlerinden izin almak zorunda kalıyor,  bu da mağduriyetleri beraberinde getiriyor, haberimizin başında da belirttiğimiz gibi sağlık sorunları olan vatandaşlar da ciddi problemlerle baş başa kalabiliyor.  

Siz ne düşünüyorsunuz?

Adalet Bakanlığı personel alım başvurularının internet siteleri üzerinden yapılmasını destekliyor musunuz , yoksa aynı düzenden devam edilmesinden yana mısınız? Konuyla ilgili düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.