5750-6900 TL Maaşla Mezuniyet Şartsız Vasıfsız 2000 İşçi Alımı Yapılacak-İşte Başvuru Şekli

Son dakika haberi: Fındıklı Belediye Başkanı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2 bin çay işçisi alımı yapılacağına yer verildi. Yapılacak işçi alımında personellere, topladıkları çaya göre ödeme yapılacağı açıklanırken , başvuruların başladığına yer verildi.

5750-6900 TL Maaşla Mezuniyet Şartsız Vasıfsız 2000 İşçi Alımı Yapılacak-İşte Başvuru Şekli

6900 TL maaşla 2 bin işçi alınıyor.

Doğu Karadeniz  Bölgesi 'nde bulunan Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'da, 830 bin dekar alanda 1 milyon üretici aile tarafından yapılan yaş çayın biçilmesi için sayılı günler kaldı. 

Yaş çay biçme işlemleri , her sene Mayıs ayının ortalarında başlıyor. Korona nedeniyle şehirlerarası seyahat yasağının gelmesi ile birlikte 40 bin yabancı uyruklu işçinin bu illere gidememesi nedeniyle çay hasadı için işçi arayışları başladı. Rize Valiliği tarafından koordine edilen ve bölgedeki kaymakamlıklar ile belediyeler, Çaykur, borsa, ziraat odaları ve esnaf örgütleri temsilcilerinin katılımı ile toplantı düzenlendi ve yol haritası belirlendi. 

2 BİN İŞÇİ ALINACAK

Yaş çay hasadı uağmak için işçi alımı her sene yapılıyor. Ancak bu sene korona pandemisi durumu kötü etkiledi. İşçi eksiğinin iş arayanlar ile AÖF okuyanlar, üniversiteyi bırakanlar ve Vefa Sosyal Destek Grupları ile kapatılması formülü üzerinde duruluyor.

Rize Fındıklıda 2 bin işçi ile yapılması planlanan çay hasadında yaklaşık 21 milyon TL ödeme yapılacak.

MAAŞLI VE 6 AY SİGORTALI

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Çervatoğlu yaptığı açıklamada, işçi probleminin ortadan kalkması için proje hazırladıklarını söyledi ve  "Bu çalışmayı vadi bazlı düşünüyoruz. Herkes kendi mahallesinde kendi köyünde ve etrafında çalışacak. Üreticiye çay taban fiyatının üçte biri civarında bir maliyeti olacak ve hiçbir şeye karışmayacak. Koronavirüs sebebiyle memleketlerine geri dönen üniversite öğrencileri kendi köyünde, mahallesinde çaylığa girecek, tanıdıklarına yardım edecek, bunun karşılığında da ücretini alacak. Komşusu da bu öğrenciye burs sağladığını düşünecek. Gençlerimiz kendi mahallesinde, köyünde komşusunun çayını toplarken 6 ay sigortalı ve maaşlı olacak. Oluşturduğumuz bu sistemde minimum asgari ücret alınacak. Ancak günde 300 kilo çay toplarsınız 4 bin 650 TL, 350 kilo çay toplarsınız 5 bin 750 TL, 400 kilo çay toplarsanız aylık 6 bin 900 TL kazanç elde edecek. Çay sezonu 1 ay. Çay sürgün aralarında bir ay boş geçiyor, bu aylarda da bir kamu kurumunda ya da toplumsal işlerde görev alacak maaşı asgari ücretten yatırılacak" dedi.

KÖY KÖY İŞÇİ ARANACAK

Yapılan açıklamada imece usulü işçi istihdamı sağlanacağı belirtilirken  Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy da, "Bu yıl koronavirüsten dolayı işçi sorunu var, toplanacak çayımız var, iş var ama işçi yok. Bir yandan da geçmiş yıllardan gelen işsizlik problemi var. Bu sorunların çözümü için iyi bir proje geliştirildi. Kesinlikle 10 kişiyle de olsa 20 kişiyle de olsa bu projeyi hayata geçireceğiz. Şu an için beklenen katılım yok, köy köy mahalle mahalle toplantı yaparak projemizi anlatacağız, işçi arayacağız" dedi.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Rize Fındıklı 'ya yapılacak işçi alımında adaylar Fındıklı Ziraat Odası 'na müracaat edebilirler. 

Kadın erkek diğer adaylar bu adreste: Bilgi alış verişi için TIKLAYIN