2017/5 Yerleştirme en düşük ve en yüksek puanları açıklandı

Sağlık Bakanlığı 12500 personel alımı yerleştirme sonuçlarına göre oluşan en düşük ve en yüksek puanlar belli oldu. İşte detaylar.

2017/5 Yerleştirme en düşük ve en yüksek puanları açıklandı

Yüz binlerce kişinin büyük bir heyecanla beklediği Sağlık Bakanlığı 12500 personel alımı tercih sonuçları ÖSYM tarafından duyuruldu. 12500 personel alımı tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinen tercih sonuçlarını sorguladı.

ÖSYM tarafından tercih sonuçları ile ilgili yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"KPSS 2017/5 Tercih Kılavuzunda yer alan Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme  işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 23 Haziran 2017 tarihinde saat 11:55’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir."

2017/5 KPSS tercih sonuçlarına ulaşmak için sonuc.osym.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Açılan sayfada "KPSS-2017/5: Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları" bağlantısına tıklayarak gelen sayfada bilgilerinizi Pinbahis girip sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

Sayısal Veriler

ÖSYM tarafından sonuçların açıklanması ile adaylar, tercih sonuçlarına göre oluşan sayısal verileri araştırmaya başladı. Buna göre 30 bin 313 kişinin tercih verdiği lisans düzeyine 7679 kişi yerleştirildi ve 4 kontenjan boşta kaldı. 44.674 ön lisans mezunundan da 3964 kişi tercih ettikleri pozisyonlara yerleştirildi. 45259 kişinin tercih verdiği ortaöğretim düzeyinde ise 853 kişi yerleştirildi. Ön lisans ve ortaöğretim seviyesinde boş kontenjan kalmadı.

Yerleştirme En Düşük ve En Yüksek Puanları

Ortaöğretim en düşük ve en yüksek puan tablosu için

Ön Lisans en düşük ve en yüksek puan tablosu için

Lisans en düşük ve en yüksek puan tablosu için

Kamubulteni.com  | Ankara