Toyota'nın Rusya'dan Ayrılmak İstemesinin Detayları Neler?

Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaş Rusya ekonomisinde yara açmaya devam ediyor. Birçok araç firması malzeme tedarikinde sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bu malzeme sıkıntısı yaşayan firmalardan biri de Toyota olmaktadır. Japonya’nın en büyük araç firmalarından olan Toyota, Rusya pazarındaki üretimini sonlandırma kararı aldı. Üretimin sona ermesinin nedeni olarak hammadde ve parça tedariklerindeki sorunlar olarak belirtti. Dünyanın en önemli ve en çok otomobil satışını yapan Japon marka Toyota, Rusya paza

Toyota'nın Rusya'dan Ayrılmak İstemesinin Detayları Neler?

Daha önceleri de Saint Petersburg’dan bulunan fabrikada üretime ara verilmişti. Toyota’nın St. Petersburg da bulunan fabrikasında parça tedariklerindeki sorunlar nedeniyle üretim durdurulmuştu. Bunun yanında Mazda otomobil firması da Ukrayna Rusya savaşı nedeniyle parça tedarikinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Rusya’da üretime ara verebilir. Rusya’da çok satış yapmasa da Mazda’nın Rusya’da bulunan fabrikasında üretime ara vereceklerini duyurdu.

Rusya’nın VLadivostok şehrinde bulunan Sollers ortaklığı ile üretim yapan Mazda geçen yıl 30 bin kadar araç satmıştır. Mazda firmasının bir açıklamasına göre, Rusya’da araç bakımı ve satışı konusunda hizmetlerinin devam edeceğini fakat üretim bölümünün durdurulacağını ve üretim yapmayacaklarını açıkladı.