TBMM Başkanı Şentop, Erken Seçim Olmasını 2 Şarta Bağladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, yeni yasama yılının başlaması açısından gazetecilerle bir araya geldi. Bir gazetecinin erken seçim ile alakalı sorduğu soruya cevap olarak Mustafa Şentop;

TBMM Başkanı Şentop, Erken Seçim Olmasını 2 Şarta Bağladı

“Seçimlerin 1 gün bile olsa öne alınması için iki yol var; Ya Cumhurbaşkanı kararı ya da meclisin 5'te 3’ünün kararı lazım.”

Dedi.


TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni yasama yılının başlaması sebebiyle resepsiyon verdi. Şentop, resepsiyon esnasında gazetecilerin sorularına cevap verdi.


Erken Seçim Olmasının 2 Şartı Var

Erken seçim ile alakalı kendisine sorulan soruya Türkiye Büyük Millet Meclisi Mustafa Şentop;

“Seçimlerin 1 gün bile olsa öne alınması için iki yol var: ya Cumhurbaşkanı kararı ya da meclisin 5'te 3'ünün kararı lazım.”

Dedi.


Recep Tayyip Erdoğan'ın Adaylığına Herhangi Bir Tereddüt Yok


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı adayı olup olmaması ile ilgili tartışmalar devam ederken, Mustafa şentop şu ifadelere yer verdi;

“Bununla ilgili makale yazdım ben. Akademik dergide. Hiçbir tereddüt yok. Onu, anayasadaki değişikliği iyi bilmeyen hukukçular, veya hukukçu olmayanlar söylüyorlar. Biz eski 101. maddeyi kaldırdık, yeni bir 101 yazdık. Orada, Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos 2014'te bir anayasa maddesine göre cumhurbaşkanı seçildi bir kere. Yani Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin yeniden cumhurbaşkanı adayı olmasının önünde herhangi bir engel yoktur.”

Dedi.