Son Dakika... MSB Kahreden Haberleri Verdi: 3 Şehit

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bugün 3 askerimizin şehit olduğu bildirildi.

Son Dakika... MSB Kahreden Haberleri Verdi: 3 Şehit

Kahreden haber: 3 şehidimiz var.

Bugün Türkiye kara bir gün geçirdi. Edinilen son bilgilere göre 3 askerimiz şehir oldu. Şehit askerlerimizden ikisinin ismi açıklandı.

ADANA 'YA ŞEHİT ATEŞİ

Irak-Başika-Gedük Üs Bölgesi'nde nöbet sırasında böcek ısırması sonucu hastalanan Adanalı Piyade Uzman Çavuş Muharrem Karaduman hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu. 

Kozan ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Muharrem Karaduman, 3'üncü Komanda Tugay Komutanlığı Siirt-Eruh emrinde görevli iken Irak-Başika-Gedük üs bölgesinde 12 Eylül 2018 tarihinde nöbet esnasında böcek ısırması sonucu rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Tedavisi için 3 Ekim 2018 tarihinde Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Piyade Uzman Çavuş Muharrem Karaduman 17 aydır verdiği yaşam mücadelesini kaybederek şehit düştü. Şehidin naaşının Adana'nın Kozan ilçesine getirilmesi bekleniyor.

KÜTAHYA 'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari 'de görev sırasında terör örgütü hain PKK 'lıların önceden yere tuzakladığı ele yapımı patlayıcıya basan ve patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır şekilde yaralanan Uzman Onbaşı Ahmet Tunç, ilk müdahalesi sonrası GATA 'ya sevk edildi ve burada tedavi altına alındı. Uzman onbaşı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

BAŞİKA ÜS BÖLGESİNDE ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Başika Üs Bölgesi'nde nöbet sırasında sivri sinek ısırması sonucu Batı Nil Virüsü enfeksiyonu kapan bir asker, şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başika Üs bölgesinde nöbet esnasında sivrisinek ısırmasından kaynaklanan Batı Nil Virüsü enfeksiyonu ile rahatsızlanan bir kahraman silah arkadaşımız, 12 Eylül 2018 tarihinden bu yana yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 21 Aralık 2019 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA