Nihat Hatipopğlu: Gençler "Aferin Devam Edin mi Deseydim"

Prof. Nihat Hatipoğlu'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Hatipoğlu, bira içen kızlar hakkındaki sözlerinin gündem olmasının ardından bir açıklamada bulundu ve "Gençler aferin. Devam edin. Bir de ben de sizinle beraber oturayım bari mi demeliydim? " dedi.

Nihat Hatipopğlu: Gençler "Aferin Devam Edin mi Deseydim"

Nihat Hatipoğlu'ndan açıklama.

İlahiyatçı Profesör Nihat Hatipoğlu bir açıklamada bulundu. Geçtiğimiz hafta bir yazı kaleme alan Hatipoğlu'nun kullandığı ifadeler çok konuşulmuş ve sosyal medyada gündem olmuştu. Geçen hafta yazdığı yazısında Nihat Hatipoğlu, yolda yürürken 4 genç kızın bira içtiğini gördüğünü aktarmış , yüzünde maske olmasına rağmen oradakilerin kendisini tanıdığını, tanıdıktan sonra da biralarını gizlediklerini söylemişti. 

Sabah Gazetesi 'nde bugün bir yazı kaleme alan Hatipoğlu, söz konusu ifadelerinin sosyal medyada gündem olması ile ilgili şunları söyledi:

"Bir kısım insan bir ilahiyatçının nasıl olur da bira içen gençlere hayret ettiğini yazdı. İlginç. Kur'an alkolün her türlüsünü yasaklıyor. İçkinin haram olduğunu bilmeyen yok. Başkasının hayatına karışmadan, müdahale etmeden, hakaret etmeden haram olan bir şeyden rahatsız olduğumuzu söylememiz ne zamandan beri yadırganır oldu!

"BUNU İLK KEZ SÖYLÜYOR DEĞİLİZ"

Bunu yapmazsak yadırganmalıyız. Biz kumardan da, kul hakkını yemekten de, zulmetmekten de, hasetten de, gıybetten de, faizden de, rüşvetten de, başkasının hakkını yemekten de, haksız kazançtan da, şirkten de, namaz kılınmamasından da ve benzeri her haramdan da rahatsız oluruz. Ve bunu ilk kez söylüyor da değiliz.

"YANINIZA OTURAYIM MI DESEYDİM"

"Peki ne bekliyorlardı benden oradan geçerken: Gençler aferin. Devam edin. Bir de ben de sizinle beraber oturayım bari mi demeliydim? Hiçbir şey demeden ve hatta onları mahcup etmemek için oraya yoğunlaşmadan yanımdaki dostlara bakıp hızlı geçelim dedim. Yolumuza devam ettik."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA