Mustafa Sarıgül'e Yapılan Saldırı Olayı

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TBMM kulisinde bir saldırıya maruz kaldı. Saldırıyı, eski CHP Milletvekili Turan Tüysüz'ün gerçekleştirdiği iddia edildi.

Mustafa Sarıgül'e Yapılan Saldırı Olayı

Olaya şahit olan SÖZCÜ TV muhabiri Aslı Kurtuluş Mutlu, saldırı anını şu şekilde aktardı:

“CHP grup toplantısından çıkan Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, diğer vekillerle sohbet ediyordu. Eski CHP Milletvekili Turan Tüysüz ile de sohbet ettiler. Şeref holündeki koltuklara oturdular. Ne olduğunu anlamadığımız bir şekilde kargaşa yaşandı. Ben 5-6 metre arkadaydım. Mustafa Sarıgül, basın danışmanı ve beraberindekilerle bu noktadan uzaklaştı.”

Saldırganın Kimliği İddiaları

Yaşanan saldırının failleri hakkında kesin bir bilgi bulunmasa da, eski CHP Milletvekili Turan Tüysüz'ün bu olayla ilişkilendirildiği iddialar arasında yer alıyor.

Türk Siyasetine Yansıyan Olaylar

TBMM'de gerçekleşen bu üzücü olay, Türk siyasetinin içinde bulunduğu hassas dönemlerde meydana gelmiştir. Siyasiler arasındaki anlaşmazlıklar ve gerginlikler, zaman zaman şiddet olaylarına dönüşebilmektedir. Bu tür olayların siyasi atmosfere zarar verdiği ve demokratik süreci olumsuz yönde etkilediği bir gerçektir.