Meclis Verilen Zam ve Destek Müjdeleri için Çalışmalara Başlıyor!

Milletvekillerinin yemin töreninden sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeleri için Meclis, yoğun mesai harcayacak. Evlenen çiftlere kredi imkanı ve genç girişimcilere destek ön planda.

Meclis Verilen Zam ve Destek Müjdeleri için Çalışmalara Başlıyor!

Bugün Meclis, milletvekillerinin yemin töreni için bir araya geliyor. Milletvekilleri, Meclis başkanını ve yönetimini seçtikten sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücretlilere, emeklilere, kadınlara ve gençlere yönelik müjdelerini yasalaştırmak için 15 Temmuz'a kadar yoğun bir çalışma dönemi geçirecek.

Yeni Meclis, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın milyonlarca insanı ilgilendiren seçim müjdeleri üzerinde ilk mesaisini gerçekleştirecek. Erdoğan, AK Parti grup yönetimine belirlediği hedefler doğrultusunda talimatlarını iletti. Genel merkezde Meclis yetkilileriyle buluşan Erdoğan, en düşük memur maaşı, asgari ücret artışı, emekli zammı, kira yardımı, evlenen çiftlere kredi desteği, ev hanımlarına emeklilik fırsatı gibi seçim vaatlerinin kanunlaştırılmasını ve uygulamaya geçirilmesini istedi. Erdoğan ayrıca, bu konularla ilgili çalışmaların Meclis'in 15 Temmuz'da tatile gireceği tarihe kadar tamamlanması talimatını verdi.

EVLENEN ÇİFTLERE KREDİ

Yapılan düzenlemeler kapsamında, evlenmek isteyen gençlere 2 yıl ödemesiz 48 ay vadeli ve faizsiz 150 bin lira kredi imkanı sunulacak. Bu fırsat, evlenmek isteyen tüm çiftler için geçerli olacak. Evlilik yaşına bakılmaksızın, her evlenen çift devlet desteğinden faydalanabilecek.

Yeni dönemde en avantajlı kesimlerden biri girişimciler olacak. Genç girişimciler için Tarım Girişimcilik Bölgeleri (TARGİB) kurulacak. TARGİB'ler, genç girişimcilere herhangi bir bedel talep etmeden arazi tahsis edecek. Ayrıca, girişimci gençlere 2 yıl geri ödemesiz ve 5 yıl vadeli faizsiz kredi desteği sağlanacak.