Kar Yağışı Geri Dönüyor. İBB Saat Verdi

İBB paylaştığı bilgilerde kar yağışının akşam saatlerinde yeniden başlayacağını duyurdu. ‘’Beklenen yağışın yaşamı olumsuz etkileyebilecek derecede yoğun olmayacağı, bölgesel olarak kuvvetli geçişler yaşanabileceği tahmin ediliyor‘’ ifadelerine yer verildi.

Kar Yağışı Geri Dönüyor. İBB Saat Verdi

İki gündür Şehri etkisi altına alan ve adeta hayatı durduran kar yağışı İstanbul’u çok kötü etkiledi. İBB’den kar yağışı ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Yağacak karın yaşamı olumsuz etkileyebilecek kadar yoğun olmayacağı tahmin ediliyor.

İşte İBB’den yapılan açıklama

İstanbul’da Pazartesi günü etkili olan ve Salı sabah saatlerinden itibaren mola veren kar yağışının bugün (26 Ocak 2022 Çarşamba) akşam saatlerinden (20.00) sonra Avrupa yakasında Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında tekrardan etkili olması bekleniyor. Beklenen yağışın yaşamı olumsuz etkileyebilecek derecede yoğun olmayacağı, bölgesel olarak kuvvetli geçişler yaşanabileceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Perşembe öğle saatlerinden itibaren bölgemizi terk etmesi beklenirken, dondurucu soğukların Cuma sabahına kadar etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, beklenen olumsuz hava koşulları öncesinde şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için önlemlerini almış, kış şartlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında 1.582 araç-iş makinesi ve 7.421 personel ile görev yapıyor.

İBB sorun yaşanan noktaları da paylaştı

· D100 Beylikdüzü – TEM Hadımköy Bağlantı yolunda tır/araç parklanmasından dolayı trafik tek şeritten sağlanıyor. Müdahale devam ediyor.

· Arnavutköy Hadımköy Hoşdere kapalı. Müdahale devam ediyor.

· Arnavutköy Merkez ana arterler (Dursunköy, Nakkaş) araç parklanmasından dolayı kapalı. Müdahale devam ediyor.

· Başakşehir Vali Recep Yazıcıoğlu Bulvarı araç parklanmasından dolayı kapalı. Müdahale devam ediyor.

· Kayaşehir Merkez ana arterler araç parklanmasından dolayı kapalı. Müdahale devam ediyor.

· Hava muhalefeti nedeni ile Şehir Hatları deniz ulaşım seferinde aksamalar yaşandı.

· 25.01.2022 20:30’da T1 Tramvay hattı Yusufpaşa Aksaray istasyonları arası Fındıkzade yönüne tramvay hattına araç düşmesi nedeniyle seferlerde 34 dakika aksaklık yaşandı, kazanın kaldırılmasının ardından seferler normale döndü. 25.01.2022 14:30’da Arnavutköy İmrahor Mahallesi İstanbul Havalimanı girişi havalimanı güvenlik personelini taşıyan servis aracının devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.