Çukur ve Yasak Elma Dizileriyle İlgili Karar

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), vatandaşlardan gelen yoğun şikayetlerden sonra inceleme altına aldığı Çukur ve Yasak elma dizilerine idari para cezası uygulanması yönünde karar aldı.

Çukur ve Yasak Elma Dizileriyle İlgili Karar

Haber merkezlerine ulaşan bilgilere göre, son yıllarda tepki çeken sahneler nedeniyle vatandaşlardan yoğun tepki alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından da eleştirilen Çukur ve Yasak elma gibi dizilere ilişkin şikayetler değerlendirildi. RTÜK ,şiddet içerikli görüntülerinden dolayı cezalandırılan diziye, bu sefer alkollü içkileri özendirici sahneler nedeniyle cza uygularken, üst kurul diziyi yayınlayan kanala da ceza uyyguladı.

RTÜK izleme uzmanları sıkça yasa ihlallerinde bulunan Yasak Elma dizisini de inceledi. Üst kurul, söz konusu dizi filmde aile kurumunu hiçe sayan bazı sahneler nedeniyle yasak elma dizisini yayınlayan Fox TV'ye de idari para cezası uygulanması yönünde karar aldı. Bu arada Üst Kurul, TLC'de yayınlanan Baskın 2 isimli filmde yer alan açık işkence görüntülerini yayınlayan BLD logolu televizyona, bir müzik klibindeki sahneler nedeniyle Dream TV'ye, tele pazarlama satışları gerçekleştiren bazı kanallara da cezai meyyideler uyguma yönünde karar aldı.