Altın Alacaklar Dikkat! Kritik Tarih Açıklandı

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş son dakika açıklamasında bulundu. Gram altın fiyatının pik yapacağı tarihi kamuoyu ile paylaştı.

Altın Alacaklar Dikkat! Kritik Tarih Açıklandı

Ramazan Bayramı öncesi İslam Memiş 'ten altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Altın alacak, alan ve almayı düşünenlere önemli uyarıda bulunan Memiş, 4 Maysı tarihini işaret etti.

Amerikan Merkez Bankası'nın 4 Mayıs günü açıklayacağı faiz kararının altın fiyatları için büyük öneme sahip olduğunu belirterek sözlerine başlayan Memiş, altın fiyatlarında ezberin bozulacağını da sözlerine ekledi.

Memiş açıklamasında, "Türkiye olarak biz bayram tatili sürecine giriyoruz. 5 Mayıs Perşembe günü bizim için ilk işlem günü olacak. Perşembe günü piyasalarda Fed faiz kararına bağlı olarak gerilmeler olacak. Fed’in 50 baz faiz artırımı neredeyse kesinleşti. Ancak bazı Fed üyelerinin 75 baz puan artışı ile ilgili açıklamaları küresel piyasalarda hareketliliğe neden oldu. Bu durum bize Fed’in manipülasyonlarla piyasayı yönlendirdiğini gördük.'' dedi.

Fed'in açıkladığı faiz kararı hakkında da konuşan Memiş, ''Fed faiz kararı sonrasına dikkat etmemiz gerekiyor. Amerikan Merkez Bankası faiz kararı sonrası ezberler bozulacak demiştim. Fed 50 baz puan artırdığında altın başta olmak üzere emtia fiyatlarında baskılanma olacak algısına karşı uyarmıştım. Daha önce de belirttiğim gibi 3-4 Mayıs’ta gerçekleşecek Fed faiz kararı sonrası ezberler bozulacak.'' ifadelerini kullandı.