100 Bin Suriyeli Türkiye Sınırına Geldi

On binlerce Suriyeli, İdlip'te devam eden bombardımandan kaçarak Türkiye sınırına kadar geldi. Araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.

100 Bin Suriyeli Türkiye Sınırına Geldi

Binlerce Suriyeli Türkiye 'ye geliyor.

İdlib 'in güney kırsalında , Rus güçlerin desteklediği rejimin bombardımanı nedeniyle  binlerce Suriyeli taşınmak zorunda kaldı. Suriyeliler , Türkiye-Suriye sınırının olduğu kuzey bölgelerine doğru göç sürüyor.

Yanlarına alabildikleri kadar eşya alan Suriyeliler , bombardımandan kaçarak İdlip 'in güney kırsalına doğru ilerlemeye başladı. 

Günlerdirdevam eden saldırılar sonrası en az 100 bin kişinin Türkiye Suriye sınırının bulunduğu bölgeye doğru harekete geldiği bildirildi. 

Aldığı eşyalarını araçlarına yükleyenler , bombardımandan kaçıp yola çıktı. Suriyeliler, Türkiye sınırına kadar uzun kuyruklar oluşturdu. 

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz gün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili, ''Güvenli bölge inşa edelim denilince buraya herhangi bir destek vermiyorlar ama silah denince silah geliyor. Şu anda İdlib'den 50 bin insan topraklarımıza doğru geliyor. Zaten 4 milyon var, şimdi 50 bin kişi daha geliyor. 40 milyar doların üzerinde harcama yaptık. Bakıyorsunuz ki Arap Ligi bir toplantı yapıyor Türkiye ile ilişkilerinizi kesin diyor. Biz kimi aldık. Varil bombalarından kaçıyorlardı Türkiye'ye aldık, almayacak mıydık? Aldık. Diyorlar ki 'terörizmle mücadele etmemiz lazım.' Nasıl teröristle mücadele edeceğiz Lafla terörle mücadele olmaz, icraatla olur" demöişti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA