Ziraat Bankası'ndan Konut Kredisi Müjdesi: 120 Ay Vade 0,98 Faiz

Ziraat Bankası, sadece banka ile anlaşmalı olan inşaat şirketlerinden alınacak evler için kredi faiz oranlarında indirim yaptı.

Ziraat Bankası'ndan Konut Kredisi Müjdesi: 120 Ay Vade 0,98 Faiz

Ziraat Bankası 'ndan konut kredisi faiz indirimi açıklaması.

Ziraat Bankası tarafından yapılan son dakika açıklamasında, inşaat şirketlerinin elinde bulunan konut stokunun eritilmesi için kendi müşterisi olan konut inşaat şirketlerinden ev alanlara aylık yüzde 1'in altında faizle kredi verileceğine yer verildi.

KREDİ ÜST LİMİTİ

Banka tarafından yayımlanan basın bülteninde, konut inşaat şirketleri aylık yüzde 1.78 olan konut kredisi faizinin bir bölümünü üstleneceğini ve bu şekilde kredi çekecek vatandaşlar için bu maliyetin 0,98 seviyesine kadar düşürüleceği bildirildi. 

120 aya kadar vade ile verilecek kredinin üst limiti ise 500 bin TL

BANKANIN ANLAŞMALI OLDUĞU ŞİRKETLERİN EVLERİ İÇİN GEÇERLİ

Söz konusu bültende, yeni kredi imkanıyla "Bankamızla çalışmakta olan firmaların elinde bulunan bitmiş birinci el ve henüz tamamlanmamış inşaatı devam etmekte olan konut satışlarının finansmanına destek verilecek" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan kullandıırlan kredilerin bir kısmının inşaat şirketlerinin bankaya olan kredilerinin geri ödemesinde kullanılacağı ifade edildi ve şu ifadeler kullanıldı

"Bu durum bir taraftan firmaların üzerindeki mali yükün hafifletilmesi, diğer taraftan da bankamızca kullandırılmış olan kredilerin seyyaliyetinin sağlanması açısından önemli kazanım oluşturacaktır"

Kamubulteni.com  | Ankara