Yumurta Fiyatları Artıyor 'Acil Eylem Planı' Gerekli

Mart ayı enflasyon oranının yüzde 61 çıkması birçok üründe yeni zamların beklenmesine neden oldu. O ürünlerden biride günlük hayatta en çok kullandığımız gıdalardan biri olan yumurta.

Yumurta Fiyatları Artıyor 'Acil Eylem Planı' Gerekli

Artan yumurta fiyatlarının enflasyonla beraber artmaya devam edeceğinin altını çizen Yumurta Üreticileri Ürünleri Sanayicileri Derneği (YÜSAD) Başkanı Metin Akman, ‘Acil Eylem Planı’nın oluşturulmasını istedi.

Üretici enflasyonunun yumurta ile doğru orantılı olduğunu belirten Akman, "Enflasyona baktığınızda yumurtanın enflasyonu üretici fiyat endeksine yakın. Bundan sonraki aylarda enflasyon trendiyle paralel şekilde yumurta fiyatları artacaktır, kaçınılmazdır. Aksi düşünülürse yumurtadaki gıda enflasyonu çok daha yüksek olur. Çünkü neden arz iyice düşecektir, arz düştükçe düşen talebe rağmen arz talepten fazla düşebilir çok daha yüksek fiyatlarla karşılaşabiliriz" dedi.

Acil eylem planının oluşturulmaması durumunda istenmeyen sonuçların ortaya çıkacağını belirten Akman, "Yumurta stratejik bir ürün sadece sofrada değil sanayide de kullanıyoruz. Buradaki sektörleri de etkiliyor. Çok iyi planlamalı çok iyi desteklemeliyiz. Köstek olursak artık üreticinin gücü kalmadı. Acil eylem planı oluşturulmalı. Oluşturulmazsa istenmeyen sonuçlarla karşılaşabiliriz" ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /