Yeni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Enflasyon Açıklaması: Hiç Bir Engel Kalmamıştır!

Nureddin Nebati'den koltuğu devralan yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomi politikaları ile ilgili ilk planını açıkladı.

Yeni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Enflasyon Açıklaması: Hiç Bir Engel Kalmamıştır!

Kamu bulteni olarak dün yaptığımız haberde Mehmet Şimşek'in yeni Maliye Bakanı olacağının kesinleştiğini yazmıştık. Dün akşam açıklanan Kabine listesinde yeni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu. Mehmet Şimşek'in ilk hedefi enflasyonu düşürmek ve doları 15 tl seviyesinin altına düşürmek. İşte Mehmet Şimşek'ten ilk açıklamalar...

Yeni Bakan Mehmet Şimşek ekonomi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Toplumsal Refahı artırmak tek hedefimiz diyen Şimşek şunları söyledi:

"Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi, özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Küresel zorlukların, jeopolitik gerginliklerin arttığı bir konjonktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz"

Bakan Şimşek sürdürülebilir bir büyüme mesajı verdiği konuşmasında ayrıca şunları belirtti:

"Sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi ve fiyat istikrarın sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlandırılması, ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Bankası'na enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır. Bu öncelikler çerçevesinde çalışmalarımızı eşgüdüm içinde ilgili bakanlıklar ve kurumlarımızla güçlü bir koordinasyon sağlayarak yürüteceğiz"