Yeni Askerlik Sisteminde Bedelli Ücreti Ne Kadar Olacak?

Yeni askerlik sisteminde bedelli ücreti büyük merak konusu. 1 aylık zorunlu eğitimin ardından isteyen bedelli askerlik yapabilecek.

Yeni Askerlik Sisteminde Bedelli Ücreti Ne Kadar Olacak?

Yeni askerlik sistemi ile ilgili son dakika gelişmesi. Edinilen son dakika bilgilerine göre yeni sistemle birlikte gelecek kalıcı bedelli askerliğe talebin yoğun olması, sistemin kalıcı hale getirilmesinin gerekliliğini ortaya çıkardı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yeni sistemle ilgili çalışmalarını tamamladı, ancak üzerinde bazı değişiklikler yapılabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın verdiği talilmat sonrası temel eğitim süresi de düşürüldü. Yeni sistemde temel eğitim süresinin 1 ay olacağı bildirildi, ancak resmi açıklama hala gelmedi. 

YAŞ FAKTÖRÜ

Yeni askerlik sisteminin yürürlüğe girmesi ile birlikte bedelli askerlik kalıcı şekilde sistemdeki yerini alacak. 20 yaşına gelen her erkek vatandaş, zorunlu temel askerliğini yaptıktan sonra bedelli askerlikten faydalanabilecek.

ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Temel eğitim süresinin 1 ay olması planlıyor. Resmi açıklama önümüzdeki günlerde gelecek. Bedelli askerliğin ücreti ise her yıl belli bir kritere göre değişebilir. Bu kriterlerin asgari ücret ya da enflasyona endekslenmesi bekleniyor.

Bedellinin aylık asgari ücret olması bekleniyor. 

ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA 3 - 6 AY

Askerlik dönemi, yükümlülerin eğitim durumuna göre 3, 6, 9 ve 12 ay olacak. Geçtiğimiz günlerde, askerlik sürelerinin azaltılmasıyla ilgili çalışmalar olabileceği belirtiliyordu. Üniversite mezunları için seçenekli olarak 3 ya da 6 aylık dönem olabileceği söyleniyor.

HER YIL 200 BİN KİŞİ BU UYGULAMADAN FAYDALANACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri 'nin personel ihtiyacı , her yıl 400 bin civarında ancak 700 binin üzerinde başvuru söz konusu. Ortalama her yıl 200 bin kişinin bedelli yapmasıyla, TSK da rahatlayacak.

Yeni askerlik sistemi resmi açıklaması geldiği anda bildirimle haberdar olmak için kamubulteni mobil uygulamamızı indirin.

Kamubulteni.com  | Ankara