Yatırımcılar Arasında Tartışma Konusu: Hafta Sonu Hisse Senedi Alımı

Hisse senedi mantığının nasıl çalıştığı pek çok kişinin kafasını kurcalar. Borsanın temelinde değeri milyon ya da milyar liralarla ifade edilecek şirket sermayeleri, her biri eşit düzeyde mülkiyeti temsil edecek düzeyde çok sayıda paya bölünmesi ve bu paylar ilk etapta birincil piyasa işlemleri ile halka arz edilmesi yatmaktadır. Peki Hafta sonu hisse senedi alınır mı? İşte detaylar...

Yatırımcılar Arasında Tartışma Konusu: Hafta Sonu Hisse Senedi Alımı

Hisse senedi alma ve satmanın belirlenen bazı saat aralığı bulunmaktadır. Hisse senedi almayı düşünenler, “Hafta sonu hisse senedi alınır mı? Hisse senedi hangi saatte alınır?” bu soruların cevabını arıyor. İşte araştırılan ayrıntılar…

Hafta sonu hisse alış emri verilir m? Hafta sonu hisse senedi alınır mı?

Hafta sonu borsaya dönük işlem yapılmaz. İsteyen kişiler hafta sonu hisse alımı yapılır ancak işleme hafta içi sokulacağı bilinmelidir. Bu bilgilere göre Borsa İstanbul piyasasında hafta sonu ve resmi tatiller dışında sabah 09.45 ile akşam 18.05 arası emir verilir. Bu saatler dışında herhangi bir zaman diliminde emir vermiş iseniz emir ertesi güne kadar bekler. Borsada emir saatleri için şu saatler aralığında emir verilmelidir gibi herhangi bir durum bulunmaz.

Emir verseniz dahi bu emirler ilk açılış seansının birinci aşamasında toplanır. İkinci aşamadaysa fiyatlar belirlenir ve açılış fiyatı hesaplanarak emirler gerçekleştirilir. Borsa mesai saatleri içerisinde sabah 09.45 ile akşam 18.15’e kadar işlem yapılmaktadır. Bu saatler dışında hiçbir şekilde işlem gerçekleştirilemez. Eğer verdiğiniz emrin gün içinde gerçekleşmesini istiyorsanız en geç 18.05'e kadar emir vermeniz gerekir. 18.15 sonrası verilen emirler ertesi gün işlemi olur.

Hisse senedi hangi saatte alınır?

Birincil Piyasa İşlemleri; Borsada talep toplama yöntemiyle halka arz için saat 10:30 ile 12:00, YPAH kullanımından sonra arta kalan paylar için ise 10:30 ile 12:30 arasındadır. İşlemlerin tamamlanmasına bağlı olarak değişebilecek bir saati ifade eder.

Borsa günlük en fazla ne kadar artar?

Borsanın günlük en fazla ne kadar artacağını analistler şöyle yorumluyor; Yeni düzenleme ile hisse senetlerinin gün içerisinde, bir önceki kapanışa göre en fazla yüzde 10 aşağı ya da yukarı yönlü hareket edebileceğini ve tek emirle yüzde 5'lik bir hareket görülecek olması halinde de devre kesicinin çalışacaktır.