Web Tapu Randevusu Nasıl Alınır? İşlemler Web Tapuda Nasıl Yürütülür?

Tapu işlemlerini gerçekleştirilmesi için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden randevu alınması gerekiyor. Daha sonraki aşama ise tapu işlemler için belirlen evrakların bir araya getirilmesidir. Son dönemde çevrimiçi tapu randevusu başvurusu vatandaşlar tarafından ilgi görmektedir. Peki “Web tapu randevu nasıl alınır? Web tapudan randevu almadan işlem yapılır mı?” İşte merak edilenler!

Web Tapu Randevusu Nasıl Alınır? İşlemler Web Tapuda Nasıl Yürütülür?

İnternet üstünden tapu işlemlerinizi evinizin konforunda yapmanızı sağlayan web tapu sistemi kullanım açısından oldukça rahat bir sistemdir. Web tapusuna dair bilinmesi gereken bazı hususlar vardır. İşte web tapusuna dair araştırılan detaylar…

Web tapu randevu kaç gün sürer?

Gayrimenkul alım satım işlemlerini resmiyete kavuşturan tapu devir işlemleri, randevu sistemi vasıtasıyla çoğunlukla bir gün içinde tamamlanabilmektedir.

Tapudan randevu almak için neler gereklidir?

  • C kimlik belgesi (nüfus cüzdanı) aslı ve fotokopisi.
  • Tapu belgesinin aslı ve bir adet fotokopisi.
  • İkâmetgah adresi ve telefon bilgisi.

Web tapudan hangi saatlerde randevu alınır?

Web tapu, bir randevu sistemi olmayıp tapu işleminin tapu müdürlüğüne gitmeden 7/24 bir şekilde zaman kısıtlaması olmadan başlatıldığı bir sistemdir. Vatandaşlar, gerekli bilgileri online olarak sistem üzerinden girer, tapu müdürlüklerince yapılan SMS yönlendirmeleri ile harç ödemeleri gerçekleştirilir. Online randevu almadan önce şu hususlara dikkat etmelisiniz.

  • Eğer kontenjan dolmuşsa o gün için randevu alamayabilirsiniz,
  • Tapu randevunuzu taşınmazın kayıtlı olduğu tapu müdürlüğünden veya farklı bir müdürlükten alabilirsiniz.
  • Bir sene içinde aynı kimlik numarası ile aldığınız randevunuza eğer 5 kez gitmezseniz, aynı sene içinde yeni bir randevu alamazsınız.
  • Aynı gün içerisinde sadece tek bir randevu alınabilir.

Web tapu randevu nasıl alınır?

İnternetten tapu randevusu almak için https://randevu.tkgm.gov.tr/ adresi üzerinden randevu işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu web sitesi Tapu Müdürlüklerine gitmeden randevu alabilmeniz için bakanlık tarafından oluşturulmuş bir site. İşlem evrakları ile ilgili de bir bölüm bulunuyor ve buradan gereklilikleri karşılayıp karşılamadığınızı da kontrol edebilirsiniz.

Web tapudan başvuru yaptıktan sonra ne yapılır?

Web Tapu sistemine giriş yaptıktan hemen sonra webtapu.tkgm.gov.tr adresindeki “Başvuru İşlemleri” bölümü tıklanır ve web tapu randevu sorgulama işlemi de bu sayfada yapılır. Sonra ise tapu Müdürlüğü seçilir. Tapuda yapmak istenilen işlem seçimi yapılmalıdır.

Web tapudan randevu almadan işlem yapılır mı?

Tapu devir işlemi için tapu müdürlüğüne randevu alınmadan gidilemez. İşlemin tamamlanmasını istediğiniz gün için mutlaka randevu alınması gerekiyor. Tapu randevusu Alo 181 Tapu ve Kadastro hattını arayarak veya https://randevu.tkgm.gov.tr adresinden online başvuru yaparak alınabilir.