Ünlü Ekonomistten İktidarın Yeni Dolar Hamlesi için Korkutan Senaryo

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak döviz hesabı olanları uyardı: Yeterli rezerv kalmadı!

Ünlü Ekonomistten İktidarın Yeni Dolar Hamlesi için Korkutan Senaryo

Youtube kanalında açıklamalarda bulunan Yeşilada, Merkez Bankası’nın doları sabit tutabilmek için yeterli rezervi kalmadığını belirterek, iktidardan doların daha fazla yükselmemesi için piyasayı oldukça derinden etkileyecek bir hamle geleceğini belirtti.

Yeşilada, yaptığı açıklamada iktidarın dolar kurunu durdurabilmek için 1970’lerde uygulanan kapalı kambiyo rejimine geçebileceğinin altını çizdi.

İktidarın 1970’lerdeki kapalı kambiyo rejimine ülkeyi geri sokacağını ve vatandaşa zorla dolar satmaları için baskı yapılacağını dile getiren Yeşilada konuyla ilgili konuşmasında şunları ekledi:

“Merkez Bankası’nın satılabilir rezervi 30 milyar dolar bu 20 milyar dolara indiğinde TCMB Saray’ın huzuruna çıkar der ki; Sayın Cumhurbaşkanım bizim artık dayanacak gücümüz kalmadı başka bir yol bulalım. O yol da çok basit 1970’lerin kapalı kambiyo rejimine döneriz. Yani döviz işlemlerine kısıtlama gelir."

Kapalı Kambiyo Nedir?

Kambiyo, para ya da para yerine geçen belgelerin değiştirilmesi işlemidir. Para alım ve satımı ile ilgili işlemleri kapsar.