Türkiye ve Almanya’da Benzin Fiyatları Eşitlendi

Almanya’da hükümetin akaryakıttan alınan vergiyi düşürmesiyle düşen benzin fiyatları sonrası litresi 1,75 Euro oldu. Bu rakam Türkiye’deki benzin fiyatıyla neredeyse aynı.

Türkiye ve Almanya’da Benzin Fiyatları Eşitlendi

Almanya’da hükümet vatandaşa destek olabilmek için benzinden alınan akaryakıt fiyatlarını düşürdü. 2 Euro’nun üstünde olan Almanya’daki benzin fiyatları 1 Haziran’da yürürlüğe giren vergi indirimiyle birlikte 1,75 Euro’ya, yaklaşık 30 TL seviyesine düşürüldü. Türkiye’de ise benzin fiyatı 26-27 TL arasında.

Asgari Ücretle Benzin Alma

Yapılan bu indirimle beraber Almanya'da asgari ücretli bir kişi 742 litre benzin alırken, Türkiye'de bir asgari ücretli 160 litre benzin alabiliyor. Yani aynı araçla asgari ücretli bir kişi depoyu fullediğinde Türkiye’de yol giden bir vatandaşın 4,5 katı kadar daha fazla yol gidebiliyor.

Almanya’nın Aylık Akbili 158 TL, İstanbul’da en az 602 TL
Federal Almanya hükümeti, vatandaşını Ukrayna savaşı nedeniyle artan enerji fiyatları altında ezdirmemek ve bütçelerini rahatlatmak için yürürlüğe koyduğu bir başka önlemle de toplu taşıma ücretlerini sembolik seviyeye çekti. Bu çerçevede Almanya’da aylık 9 Euro’ya eyalet sınırlaması olmaksızın ülke içindeki tüm toplu taşıma araçlarından yararlanılabilecek. Uygulama şimdilik 3 ay için geçerli olacak.

Her bir 9 Euro’luk kartla bir ay boyunca ülke genelinde her türlü toplu taşımayı - otobüs, tramvay, metro, hafif raylı taşıma, bölgesel ve express trenleri – sınırsız olarak kullanılabilecek. Berlin ve Hamburg’da bazı gemi seferleri de yine kartla seyahat edilebilen toplu taşıma araçlarına dahil edildi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.
 


SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /