TŞOF’dan şoförler için vergi indirimi isteği

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın araçlarını yenilemek isteyen ancak araç fiyatlarındaki artış sebebiyle zorlanan şoför esnafı için vergi indirimi beklediğini söyledi

TŞOF’dan şoförler için vergi indirimi isteği

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın vatandaşların daha iyi hizmet alabilmeleri için ve yolculuklarını konforlu bir şekilde geçirmeleri adına ticari araçlarını yenilemek istediklerini bildirdi. Apaydın konu ile ilgili yapmış olduğu yazılı açıklamasında Haziran 2019 yılında sona eren ticari araçlara yönelik ÖTV indirimi uygulamasının yeniden başlatılmasını istedi. Konuya dikkat çeken Apaydın, ticari araçlara yönelik ÖTV'nin yanında KDV indiriminin de piyasada araç fiyatlarını düşüreceğine dikkati çekerek araçlarını yenilemek isteyen ancak bu konuda zorlanan şoförler için fırsat beklediklerini söyledi.

Amaç hizmet kalitesini arttırmak

Gerçekleşmesini bekledikleri vergi indiriminden çok sayıda taksici, dolmuşçu, servisçi, kamyoncu gibi ulaşım sektöründe faaliyet gösteren şoför esnafının yararlanacağını ve memnun olacağını belirtti. Öte yandan vatandaşların daha kaliteli hizmet alacalarını aktardı.Apaydın şoför esnafının araçlarının bir miadı olduğunu, güncel piyasada mevcut fiyat artışlarının esnafın araç yenilemesini zorlaştırdığı gibi araçlarını yenileyemeyen esnafı da birtakım sorunlarla baş başa bıraktığını aktardı. Pandemiden yeni çıkan ve işlerini toparlamaya çalışan şoför esnafının araçlarını yenileyerek hizmet kalitesini artırmasına vesile olunması gerektiğini belirtti. Devletin her zaman esnafının yanında olduğu gibi oluşan bu sıkıntının giderilmesi için de beklentiye ilaç olunması gerektiğini sözlerine ekledi.