TPAO'dan flaş hamle! Üç ilde üretim yapacak!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait Bartın, Kastamonu ve Zonguldak illerinde bulunan sahalarda metan gazı arama ve üretimi yapacak.

TPAO'dan flaş hamle! Üç ilde üretim yapacak!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Bartın, Kastamonu ve Zonguldak illerinde bulunan sahalarda metan gazı arama ve üretim çalışmalarına başlıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kararıyla gerçekleşecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan resmi gazete ilanına göre, TPAO'nun bu alandaki atılımına onay verildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu sahalarında yeni dönem

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait Bartın, Kastamonu ve Zonguldak illerindeki sahalarda metan gazı arama ve üretim faaliyetleri gerçekleştirecek.

Lisans hakkı ve işletme ruhsatı

TPAO, Bartın, Kastamonu ve Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumu sahalarında metan gazı işletme ruhsatı alarak enerji üretimine yönelecek. Lisans hakkı kapsamında, metan gazı arama, etüd ve işletme faaliyetlerini gerçekleştirecek olan TPAO, sahada ruhsat hakkına sahip olacak.

İşletme ve üretim faaliyetlerinde esneklik

Elde edilen işletme ruhsatlarıyla birlikte TPAO, metan gazı arama ve üretim süreçlerinde esneklik kazanacak. Sahada tespit edilen uygun lokasyonlarda gereken operasyonları yapma yetkisine sahip olacak olan TPAO, gaz çıkışını en üst seviyeye çıkarmak için gerekli olanakları sağlayabilecek.

Finansal yükü TPAO üstlenecek

Tüm başvuru, tescil ve hak tesisi masrafları TPAO tarafından karşılanacak. Bu sayede, üretim ve arama faaliyetlerine odaklanmak isteyen TPAO, finansal konularda gereken desteği de sağlamış olacak.

Yenilikçi adımlarıyla enerji sektörünün önünü açmaya çalışan TPAO, Bartın, Kastamonu ve Zonguldak illerindeki metan gazı arama ve üretim çalışmalarıyla ülkenin enerji üretim kapasitesine katkı sağlamaya devam edecek.