Semt pazarlarının bu haftaki zam şampiyonu şaşırttı!

Haftanın her günü kurulan semt pazarlarında meyve sebze fiyatları yükselişini sürdürüyor. Bu hafta kurulan pazar tezgahlarının zam şampiyonu üzüm oldu. İşte detaylar...

Semt pazarlarının bu haftaki zam şampiyonu şaşırttı!

Bu yıl olumsuz hava koşullarından dolayı birçok sebze ve meyvenin rekoltesinde düşüş gözlendi. Rekoltenin düşük, fiyatların yüksek olması tüketicinin cebini yakmaya devam ediyor. Fiyatlar haftadan haftaya değişiklik gösterirken bu hafta kurulan semt pazarlarının zam şampiyonu üzüm oldu. Geçtiğimiz hafta 35 liradan alıcı bulan üzüm, bu hafta 40 lirayla tezgahtaki yerini aldı.

MEYVE, SEBZEYE GÖRE DAHA PAHALI

Pazarcılar ise sezon sonuna gelindiğini ve fiyatların normal düzeyde olduğunu ifade ediyorlar. Pazarcı esnafı göre, kış döneminde sera ürünlerinin piyasaya sunulmasıyla fiyatlar daha da yükselecek.

Meyve fiyatlarının sebzelere göre yüksek olduğunu söyleyen pazarcı Öztürk Yılmaz “Meyve fiyatlarında biraz yükseklik var. Bugün patlıcan 10 TL, kabak 15 TL, biberler 20 TL. Domates 15 TL, yerli domates var 20 TL, salatalık 10 TL’ye satılıyor. Şu anda bu fiyatlar normal.” dedi.

ASIL YÜKSELİŞ SERAYA GEÇİNCE OLACAK

Yılmaz sezon bitimiyle birlikte fiyatların daha da yükseleceğini şu sözlerle anlattı:

“Yaz bitiyor. Ürünler bundan sonra seraya girer, fiyatlar yükselir. O nedenle şu andaki fiyatlar normal. Ancak meyve pahalı. En çok artış yapan ürünü bizim yerli üzümümüz. Onda bir artış var. Haliyle bitmek üzere, depodan geliyor onlar. Geçen hafta 30-35 TL iken bu hafta 40 TL’ye satıyoruz. 5 TL’lik bir artış oldu. Ancak satın alma gücü biraz zayıf. Ekonomik durgunluk mevcut. Emeklilerdeki geçim problemi bize de yansıyor. Vatandaşlarımız pazarları tercih etsinler. Taze ve günlük ürünlerimiz var. Fiyatlarda uygun. Onları bekliyoruz.”

Kayseri pazarlarında ortalama meyve-sebze fiyatları şu şekilde:

-Patlıcan 10 TL

-Limon 10 TL

-Nar 15 TL

-Kabak 15 TL

-Muz 30 TL

-Karnabahar tane 20 TL

-Biber 20 TL

-Mandalina 10 TL

-Patates 10 TL

-Domates 15 TL

-Hurma 30

-Soğan 10 TL

-Yerli domates 20 TL

-Yeşillik ürünleri tane 7,5 TL

-Kapya Biber 20 TL

-Salatalık 10 TL

-Havuç 15 TL

-Mor Lahana 20 TL

-Yeşil Fasulye 25 TL

-Çilek 50 TL

-Elma 10 TL