Ocak 2020 Alkol ve Sigara Zammı Kararı Resmi Gazete'de

Alkol ve sigara fiyatlarına yapılacak asgari maktu ve maktu vergi tutarları kararı Resmi Gazete 'de yayımlandı. Yayımlanan karara göre alkol ile sigara fiyatlarına zam uygulaması yapılmayacak. İşte o karar.

Ocak 2020 Alkol ve Sigara Zammı Kararı Resmi Gazete'de

Son dakika: Alkol ve sigara zammı hakkında flaş karar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın imzası ile Resmi Gazete 'de bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda alkol ile sigara fiyatlarına , enflasyon oranında zam uygulanmasına dair kararın Ocak ve Haziran 2020 için uygulanmayacağına yer verildi.  

Buna göre 2020 yılı Ocak-Haziran döneminde alkollü içki ve sigaranın asgari maktu ve maktu vergi tutarlarının enflasyon kadar artışından muaf olacak.

İşte Resmi Gazete 'de yayımlanan karar:

4760 SAYILI ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNUNUN 12 NCİ MADDESİNİN 3 NUMARALI FIKRASI HÜKMÜNÜN 2020 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ İÇİN UYGULANMAMASINA İLİŞKİN EKLİ KARARIN YÜYÜLÜĞE KONULMASINA , MEZKUR MADDE GEREĞİNCE KARAR VERİLMİŞTİR.

MADDE 1- 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı özel tüketim vergisi kanununun 2 nci maddesinin 3 numaralı fıkrası hükmü, aynı kanuna ekli III sayılı listenin A cetvelinde yer alan malların asgari maktu vergi tutarları ile B cetvelinde yer alan malların asgari maktu ve maktu vergi tutarları hakkında 2020 yılı Ocak-Haziran dönemi için uygulanmaz.

MADDE 2- Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 

MADDE 3- Bu karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

ENFLASYON ZAMMI YOK

Her yıl iki defa alkol ile tütün mamüllerine uygulanan asgari maktu ve maktu vergi tutarlarında değişiklik yapılmayacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA