Moskova, Türk Lirası İçin Yeni Adımlar Atıyor!

Türkiye-Rusya arasındaki sıcak gelişmeler Moskova Borsası’nı da etkiledi. Çeşitli yabancı para birimleriyle yapılacak işlemlerde seçeneklerin artacağı bildirilirken birimlerin arasında Türk Lirası’nın da olduğu aktarıldı.

Moskova, Türk Lirası İçin Yeni Adımlar Atıyor!

Türkiye – Rusya arasındaki gelişmeler Moskova Borsası’nı da etkiledi. Aralarında Türk Lirası’nın da bulunduğu çeşitli para birimleriyle yapılacak işlemlerin seçeneklerinde artış kararına gidileceği aktarıldı.

Moskova Borsası’nın yapmış olduğu yazılı açıklamada piyasa katılımcılarının döviz üzerinden işlem yapmalarına yönelik seçeneklerin 25 Eylül itibarıyla genişletileceği belirtildi.

Piyasa katılımcılarının, merkezi karşı taraf (MKT) ile tezgah üstü piyasa (OTC) işlemelerini artık Türk lirası-Rus rublesi, ABD doları-Türk lirası çiftleri ile gerçekleştirebilecekleri bilgisine yer verilen açıklamada, liranın yanı sıra Hong Kong doları-Rus rublesi ve ABD doları-Hong Kong doları döviz çiftleri ile de işlemler yapılabileceği bildirildi.

Fırsatlar Genişleyecek

Açıklamada, söz konusu yeniliğin piyasa katılımcıları için fırsatları genişleteceği ve yabancı şirketler de dahil olmak üzere müşterilere hizmet verme konusunda esneklik sağlayacağı kaydedildi.

Rus hükümeti, bugün aralarında Türkiye'nin de bulunduğu "dost ve tarafsız" 30 ülkeden yatırımcılara Rusya'daki döviz piyasasında işlem yapma izni vermişti.