Milyonları İlgilendiren Teklif Meclis Komisyonunda! Her Yıl Bir Maaş İkramiye Verilsin

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in imzasını taşıyan milyonlarca öğretmeni ve öğretmen ailesini yakından ilgilendiren kanun teklifi TBMM'de ilgili komisyonda görüşülecek.

Milyonları İlgilendiren Teklif Meclis Komisyonunda! Her Yıl Bir Maaş İkramiye Verilsin

24 Kasım Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra edenlere yönelik ek bir maaş ikramiye verilmesine yönelik CHP'li Ömer Fethi Gürer'in Kanun Teklifi Meclis komisyonunda.

Her yıl öğretmenler gününün 24 Kasım'da kutlandığını belirten Gürer, teklifin gerekçesi olarak şu ifadeleri kullandı : Öğretmenler günü, öğretmenlik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdürü. Türkiye'de her yıl 24 Kasım, öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Yıllardan beri gerçekleştirilen kutlamalar kapsamında öğretmenlerin etkinliklerle onurlandırılmasının yanı sıra öğretmenlerin ekonomik koşullarının da iyileştirilmesine yönelik bazı adımlar atılmış fakat hayata geçirilmemiştir. Örneğin 2010 yılında gerçekleşen 18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlandığı ay bir maaş ikramiye verilmesi benimsenmiş, fakat bu konuda bir düzenlemeye gidilmemiştir. Eğtiim öğretimin temel unsuru olan, bireyi geleceğe hazırlamak görevi ve sorumluluğunu üstlenmiş eğtiimcilerimizin bir ülkenin geleceğini de şekillendirdikleri göz önüne alınacak olursa, ekonomik durumların iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesi sosyal devletin gereğidir. bu kanu teklifiyle günümüz koşullarında eğitimcilerimizi ekonomik olarak da onurlandırmak adına 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle her sene Kasım ayında bir maaş öğretmenlere ikramiye verilmesi amaçlanmıştır.