Mahkumlara Af-Ek Gösterge ve Nafakada Son Durum-İşte Beklenen Tarihler

Mahkumlara af, 3600 ek gösterge ve nafaka düzenlemesi ile ilgili son durum nedir? Af gelecek mi? 3600 ek gösterge ne zaman gelecek? İşte detaylar ve son durum.

Mahkumlara Af-Ek Gösterge ve Nafakada Son Durum-İşte Beklenen Tarihler

3600 ek gösterge, nafaka ve af mecliste görüşülecek mi?

Yeni askerlik sisteminin meclisten geçmesinin ardından kalan yasa teklifleri beklenmeye başladı. Milyonlarca vatandaşın büyük bir merakla beklediği ek gösterge , af ve nafaka düzenlemesi ise hala TBMM 'ye gelmedi. 

FETİ YILDIZ 'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Geçtiğimiz gün sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Feti Yıldız, "TBMM bu hafta 91. Sıra sayısı ile Tapu kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik kanun teklifini, Önümüzdeki hafta 92.sıra sayısı ile sporda şiddet kanun teklifini görüşecek. Tatile girmez ise 1.yargı paketi getirilecek.Tüm yetkili olanlarda görüştüm. Bu net ve kesin" dedi.

Tapu kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik kanun teklifi geçtiğimiz hafta TBMM 'de görüşüldü ve Genel Kurul 'da kabul edildi. Bu hafta ise 92 sıra sayılı sporda şiddet kanun teklifinin görüşmeleri başlayacak. 

Bu hafta sporda şiddet yasası TBMM Genel Kurulu 'ndan geçerse sıra yargı reformu paketine gelecek. 

TBMM 'nin tatile girmemesi durumunda ise önümüzdeki hafta yargı reformu paketinin Genel Kurul 'a gelmesi ve görüşmelerin başlaması bekleniyor. Yargı Reformu Paketinde af ve nafaka düzenlemesinin de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

METİN FEYZİOĞLU 'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, geçtiğimiz gün yargı reformunun 15 gün içinde yürürlüğe girmeye başlamasını önerdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bizim tüm dünyaya ne kadar demokratik olduğumuzu, hukuk devletimizin ne kadar güçlü ve bizim de ne kadar güçlendirmeye kararlı olduğumuzu yargı reformu paketini şu 15 gün içinde çıkartarak ispatlamamız lazımdır. İşte bunu yaparsak ABD’de tartışma programlarında yorumcular, gazeteciler çıkıp Türkiye zaten bir diktatörlüktür, dolayısıyla biz onlara F-35 veremeyiz, S-400’e sahip olan bir ülke diktatörlükse F-35 alma hakkı yoktur gibi gerçekten bizi rencide eden cümleler kuramaz. Dış politikamız açısından da yargı reformunun çıkması kamu diplomasisinin elini fevkalade güçlendirecektir. Biz barolar olarak da bu konuda nasıl katkıda bulunmaya ihtiyaç varsa o noktada hazırız.”

TBMM bu hafta Salı günü saat 15,00 'da toplanacak. 

EK GÖSTERGE YIL SONUNA KALDI

3600 ek gösterge ise yıl sonuna kaldı. Meclis tatile girmeden önce ek gösterge düzenlemesi gelmeyecek. Temmuz ayının son günlerinde tatile girmesinin ardından Meclis Ekim ayının ilk günlerinde açılacak ve ek göstergede süreç , meclisin açılmasının ardından belli olacak. 

GELİŞMELERDEN ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN