Konut, Taşıt, İhtiyaç ve Temel İhtiyaç Kredisi Çekip Ödeyemeyenler İçin Bankadan İyi Haber

Ziraat Bankası'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada kredi borcunu ödemediği için takibe giren vatandaşlara iyi haber verildi.

Konut, Taşıt, İhtiyaç ve Temel İhtiyaç Kredisi Çekip Ödeyemeyenler İçin Bankadan İyi Haber

Ziraat Bankası'ndan son dakika açıklaması geldi. Açıklamada 31 Aralık 2020 itibarıyla kredi borcunu ödememiş ve takibe düşen müşterilere kolaylık sağlanacağına yer verildi. 

Bankadan yapılan son dakika açıklamasında, takip sonrası oluşan temerrüt ve diğer tüm faizlerin silineceğini ve geri ödemelerin bu şekilde yapılacağına yer verildi.  Takipte borcu olan vatandaşlar için gelen açıklamada başvuruların 8 Mart 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasında alınacağına , borçların bu şekilde faizlerinin silineceğine yer verildi. 

Pandemi döneminde uygun koşullarda hem vatandaşlara hem de işyerlerine kredi veren Ziraat Bankası, bu kredilerin bazılarının ödenmemesi nedeniyle yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada takibe giren borçlar için yeni bir düzenleme yapılacağına yer verildi. 

Söz konusu düzenleme ile takipteki borçları bulunan işyeri sahipleri, tarımsal ve bireysel müşterilerin 31.12.2020 tarihi itibarıyla takip hesaplarına intikal etmiş kredilerine ödeme kolaylığı sunulacağına yer verildi. Temerrüt faizi dahil takip borcu 1 milyon TL'yi geçmemek üzere tüm müşterilerin bu imkandan faydalanacağına yer verildi. 

Bu imkandan faydalanmak isteyen vatandaşların , borçlarının takibe intikal ettiği tarihten sonraki dönem için temerrüt veya başka başlık  altında herhangi bir faiz tahsil edilmeyecek. Açıkça özetlemek gerekirse banka müşterileri, takip hesaplarına aktarılan bakiyelerini tek seferde ödemeleri durumunda, takip tarihinden borcun kapandığı güne kadar olan faiz silinecek. 

BAŞVURU

Ziraat Bankası’nın takipte borcu bulunan müşterilerine rahat nefes aldırmak amacıyla geliştirdiği bu uygulama, 8 Mart 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasında geçerli olacak.

Takip hesaplarına intikal bakiyesine ilişkin sınırlar bireysel kredi müşterileri için 100 Bin TL, tarımsal kredi müşterileri için 500 Bin TL ve diğer kurumsal kredi müşterileri için ise 500 Bin TL olarak belirlendi.

Bundan faydalanmak için bankaya müracaat etmeniz gerekmektedir.

DİĞER BANKALARIN DA YAPMASI BEKLENİYOR

Ziraat Bankası'ndan sonra diğer bankaların da bu fırsatı borçlularına tanıması gerekmektedir. Siz hangi bankadan bu fırsatı bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.