İş Arayanlara 900 TL Devlet Desteği

Sosyal yardım alanların istihdama katılabilmesi için başlatılan iş arama yardımı desteği devam ediyor. İşte detaylar.

İş Arayanlara 900 TL Devlet Desteği

İstihdam yardımında iş arama ve bulma sürecinde sosyal yardım alan kişilerin desteklenmesi amaçlanıyor. Türkiye'de sosyal yardım alanlardan çalışabilecek durumda olanların istihdama katılabilmesi için çeşitli destekler veriliyor.

Bu çerçevede verilen, 'İstihdam yardımı, iş arama ve bulma sürecinde maddi durumu olmayan , devletten sosyal destek alan kişilerin yaşadığı zorlukların önüne geçilmesihedefleniyor. Sosyal yardım alan bir kişi, iş görüşmesine gittiğinde sağlık raporu, fotoğraf , gidiş geliş ulaşım ücreti gibi çeşitli giderlerle karşı karşıya kalıyor. Bunun için devletten 80 ile 100 lira arasında yardım alabiliyor. Bu kişi işe yerleşmesi halinde, 1 senede 1 defalığına asgari  ücretin 1/3'üne kadar nakit para yardımı alıyor.

2019 yılı için bu tutar 788 TL. İlgili kişi işe yerleşmesi halinde eğitim ve sağlık yardımlarından mahrum kalmadığı gibi istihdama katılım gösterenlerin sosyal yardımları da hemen kesilmiyor.

Diğer devlet desteği haberleri, iş haberleri, ekonomi haberleri ve son dakika gelişmeleri için tıkla ve katılma isteği gönder.