Gece Gündüz Petrol Kuyusu Açılıyor! Bir Zamanlar Terörle Anılan Bölgenin Değişen Kaderi...

90'lı yıllarda adı terörle anılan Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde, petrol çıkarma çalışmaları başladı. İlçede kuyu üstüne kuyu açılıyor...

Gece Gündüz Petrol Kuyusu Açılıyor! Bir Zamanlar Terörle Anılan Bölgenin Değişen Kaderi...

Türkiye'de petrol arama çalışmalarına hız verildi. Enerjide dışa bağımlılığı sıfırlamak için Mavi Vatan'ın yanı sıra karada da enerji yatırımları devam ediyor. Geçmişte açılan ancak türlü nedenlerle kapatılan sondaj noktaları yeniden mercek altına alınırken yeni petrol arama çalışmaları da sürüyor. O noktalardan biri de Diyarbakır'ın Hazro ilçesi.

1982 yılında kapatılan Hazro ilçesindeki 'Varınca' petrol kuyusunun yeniden açılması ile bölgede 9 farklı alanda saha inşaatı ve sondaj işlemi yapılıyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Hazro ilçesinde kuyu üstüne kuyu açıyor.

hazro-2.jpg

Beklenenin Üstünde Rezerve Ulaşıldı

Hazro ilçesine bağlı kırsal Varınca, İncekavak, Gedikalan, Yazgı ve Erkonağı sınırlarında hummalı petrol çıkarma çalışmaları başladı. TPAO yetkililerinden yapılan açıklamaya göre Hazro’daki kuyularda beklenenin üstünde bir rezerve ulaşıldığı belirtildi.

TPAO, petrol depolama alanının yetersiz kalmasından dolayı yeni depolar kurmak için ihale yapıldığını bildirdi. Hem petrolü depolamak için yer yapılacağı hem de kuyulardan çıkan gazla elektrik üretileceği öğrenildi.