Feridun Bahşi'den TBMM'de EYT ve Tek Tip Askerlik İçin Önemli Çağrı

İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi, TBMM Genel Kurulu 'nda yaptığı konuşmada Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Tek Tip Askerlik meselelerine değindi ve hükümete önemli bir çağrıda bulundu.

Feridun Bahşi'den TBMM'de EYT ve Tek Tip Askerlik İçin Önemli Çağrı

İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi 'den TBMM 'de EYT ve tek tip askerlik açıklaması.

TBMM Genel Kurulu 'nun önceki gün gerçekleştirilen oturumunda söz alan ve toplumda büyük yara açmış mağduriyetleri dile getiren İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi, bu sorunların bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

YAŞA TAKILANLAR AÇIKLAMASI

Yaşa takılanların seçim öncesi aldatıldığını söyleyen Bahşi , şu ifadeleri kullandı:

"Değerli milletvekilleri, bir başka konu ise EYT. Biliyoruz ki EYT konusunun gündeme gelmesinden çok rahatsızsınız. İstiyorsunuz ki yaşanan mağduriyetler, çaresizlikler hiç gündeme gelmesin ve siz rahatça yaşamaya, mağduriyetler de yaşanmaya devam etsin ancak biz sizi başta EYT olmak üzere toplumumuzun sıkıntı yaşadığı her konuda rahatsız edeceğiz ve rahatsız etmeye de devam edeceğiz. Ne zamana kadar? Sorunlar kökten çözüme kavuşturulana kadar."

OY ALINCAYA KADAR..

EYT 'nin, genel seçimlerde tüm partilerin vaadi olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Bahşi, "Oylar alınıncaya kadar çaresizlik içindeki yaklaşık 700 bin kişi kandırılıp aldatıldı. Seçim sonrasında defalarca yasa teklifi verdik. Tekliflerimiz ya Genel Kurula indirilmedi ya da reddedildi. Burada, bazı parti grup sözcüleri, yasa teklifimizi beğenmediklerini ifade ettiler. Biz de dedik ki: “Buyurun, teklifi siz verin, biz sizin teklifinizi destekleyelim.” dedi.

SİZ TEKLİF GETİRİN BİZ ONAYLAYALIM

EYT için hükümete çağrıda bulunan Bahşi, "Biz, buradan bu teklifimizi yineliyoruz: Buyurun, teklifi siz verin, biz sizin teklifinizi destekleyelim ve yüz binlerce insanın mağduriyetini birlikte çözelim. İYİ PARTİ olarak toplumun yararına olan her teklife açık destek vereceğimizin taahhüdünü buradan yineliyorum." dedi. 

BEDELLİ ASKERLİKTE 21 GÜN ÇIKMAZI

Bedelli askerlik için getirilen 21 gün temel eğitimin kaldırılmasını isteyen Bahşi, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Değerli milletvekilleri, Sayın Cumhurbaşkanı askerlik sistemiyle ilgili bir çalışma yapıldığını kamuoyuna duyurdu. Cumhurbaşkanının açıklaması toplumun beklentilerini karşılamaktan çok uzak durumda. Burada, mevcut yirmi bir günlük bedelli konusunda 700 bine yakın gencin öncelikli beklentisi birkaç ay içinde askerliğini yapıp işine dönmek. Hayatına yön verebilmek amacıyla borç harç ya da kredi şeklinde temin ettiği  15 bin lirayı yatırıp müracaatta bulundu. Ancak uygulamada bu gençler otuz yedi ayrı gruba ayrılıp 2020 yılının aralık ayına kadar celp dönemlerine bölündüler. 1999 yılından sonraki çıkarılan hiçbir bedellide eğitim yoktu ancak bu defa nedense –ki, bu nedense ünlem işaretli- yirmi bir günlük eğitim kondu. Bu gençlere yurtdışında yaşayan bedelli başvurularına tanınan haklar tanınarak yirmi bir günlük eğitimin kaldırılması gerekmektedir."

TEK TİP ASKERLİK

Son günlerde gündemden düşmeyen tek tip askerlik meselesine değinen Bahşi şu şekilde sözlerini sonlandırdı:

"Toplumun diğer bir beklentisi ise tek tip askerlik. Ancak Sayın Cumhurbaşkanının açıklamasına göre bu beklenti de karşılanamamakta, birçok değişik askerlik türü devam etmektedir. Bizim teklifimiz tüm taleplerin karşılanıp askerlik konusunda kargaşayı sonlandıracak nitelikte bir yasa teklifidir. Ne dedik teklifimizde? Askerlik dokuz aya indirilecek. Hiç ayrım yapılmaksızın herkes temel üç ay zorunlu eğitim yapacak."

EYT VE YENİ ASKERLİK SİSTEMİ HAKKINDA TÜM GELİŞMELERDEN ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN