Enflasyon Rakamları Sonrası Dolar, Euro ve Altın Fiyatları

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından döviz ve altın piyasası da hareketlendi. Önceki günlerde son haftaların en düşük seviyesini gören dolar biraz arttı. Dolar, euro ve altın fiyatlarının detayları ve son rakamlar haberimizde.

Enflasyon Rakamları Sonrası Dolar, Euro ve Altın Fiyatları

Türkiye İstatistik Kurumu ‘ndan beklenen açıklama geldi. Enflasyon rakamları açıklandı.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından en çok merak edilen konu, dolar kurunun enflasyon verilerine ilk tepkisi oldu. Enflasyonun yine yüksek gelmesi piyasaları yukarı yönde hareketlendirdi ve dolar yüksekişe geçti.

ENFLASYON

Tüik tarafından açıklanan enflasyon verileri şu şekilde; "TÜFE’de (2003=100) 2018 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %6,30, bir önceki yılın Aralık ayına göre %19,37, bir önceki yılın aynı ayına göre %24,52 ve on iki aylık ortalamalara göre %13,75 artış gerçekleşti."

DOLAR KURUNUN ENFLASYONA TEPKİSİ

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından piyasalar hareketlendi. Eylül ayı enflasyonu beklendiği gibi yüksek geldi. dolar kuru ise önceki gün 5,95 seviyesine kadar gerilemiş ve son 1,5 ayın düşük seviyesine kadar gelmişti. Kapanışta 5,99 seviyesine yeniden çıkan dolar, yine aynı seviyeden güne başladı. yüzde 0,11 'lik bir yükseliş gösteren dolar  kuru, saatler sabah saatlerinde 5,9943 TL seviyesinde işlem görüyordu. Ancak enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dolar bir miktar yükseldi ve 6,0725 seviyesine geldi.

Euro kuru ise 6,94 ile kapattığı önceki günün ardından bugün yine kritik 7 TL seviyesini aştı. Saatler 10,14 'ü gösterdiğinde euro 7,03 seviyesinden işlem görüyor.

ALTIN FİYATLARI

Gram altın, çeyrek altın ve cumhuriyet altını fiyatları ise biraz arttı. Son rakamlar şu şekilde;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER